Cîțu: un medic nu poate fi sancționat doar pentru că “vaccinează pentru că a rămas o doză în plus”

0
vaccin

Premierul Florin Cîțu a declarat, miercuri, după ședința de Guvern, că un medic nu poate fi sancționat doar pentru că “vaccinează pentru că a rămas o doză în plus”.

 

“Să fim corecți, cifra de 1.300 am avansat-o eu. Cifra cealaltă de câteva zeci de mii era avansată de Ministerul Sănătății.

Dar revin la obiectivul acestei campanii de vaccinare, de a vaccina cat mai mulți oameni. Nu pot să oprești pandemia, nu pot să oprești acest virus decât dacă avem cât mai mulți oameni vaccinați.

Obiectivul este de a avea 70% din adulți vaccinați. Nu poți să sancționezi medici dacă vaccinează pentru că a rămas o doză în plus.

Dar, dacă sunt situații când s-au creat tot felul de scheme care-i dezavantajează pe cei programați, asta e altceva.

Vezi și Vlad Voiculescu: vom avea probleme cu cantitatea mică de vaccin

Dar dacă noi știm că niciunul din cei programați nu a fost dat la o parte pentru altcineva, nu văd nicio problemă”, a declarat premierul.

Cîțu a spus, luni dimineață, că nu există nicio persoană care să se fi vaccinat în afara strategiei naționale de imunizare și a asigurat că nu se irosesc doze de vaccin.

Ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, spunea, săptămâna trecută, că în această săptămână va introduce sancțiuni pentru coordonatorii din centre care vaccinează “un amic, vecin” și nu o persoană prioritară.

“Dacă am fi făcut, așa cum spuneți, să fie numai vârstnici și persoane cu boli cronice, poate că ar fi existat destui nesimțiți – iertați-mă că nu folosesc în momentul ăsta alt termen – care ar fi spus că sunt foarte bolnavi”, a afirmat oficialul din Guvern.

Vezi cel mai bun purificator de aer anti coronavirus

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele