UPDATE: Cîțu nu mai are susținerea USR PLUS

0

Căruța coaliției de guvernare pare să se fi rupt în mijlocul drumului.

Liderul USR, vicepremierul Dan Barna, a declarat miercuri că revocarea lui Vlad Voiculescu, că este o decizie unilaterală şi imatură politic, care ridică semne de întrebare asupra capacităţii premierului de a conduce România într-o perioadă delicată.

Barna a precizat că premierul Florin Cîţu nu mai are susţinerea USR PLUS

Dan Barna infirmă o eventuală remaniere

Birourile Naţionale ale USR şi PLUS, reunite, au decis în şedinţa de urgenţă de astăzi următoarele:”Demiterea ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, este o decizie unilaterală şi imatură a premierului Florin Cîţu care pune sub semnul întrebării capacitatea domniei sale de a conduce un guvern de coaliţie funcţional. A luat o decizie în mod unilateral, ceea ce este împotriva spiritului în care am format această Coaliţie de guvernare. De la bun început am decis să lucrăm în echipă pentru a reforma România şi până azi aşa au fost luate deciziile comune.

Din acest moment, Florin Cîţu nu mai are susţinerea Alianţei USR PLUS pentru rămânerea în funcţia de prim-ministru.

Încă din prima zi a mandatului său, Vlad Voiculescu a început un proces de reforme pentru realizarea cărora s-a angajat întreaga coaliţie, inclusiv domnul Cîţu, atunci când a primit invitaţia de a-şi asuma rolul pe care încă îl deţine.Amintim între acestea: transparenţa actului de guvernare, demararea procesului de depolitizare în sănătate, aducerea de profesionişti la casele de asigurări de sănătate şi demararea procedurilor necesare construirii de spitale noi.

În al doilea rând, anunţul privind preluare a interimatului de la Sănătate este făcut fără consultarea USR PLUS. Şi aceasta este o dovadă de lipsă de responsabilitate politică într-un moment foarte greu pentru ţară.Florin Cîţu l-a demis unilateral pe Vlad Voiculescu fără nicio evaluare, făcând jocul celor care frânează de trei luni reformele din programul de guvernare pe care l-am agreat şi votat împreună.

Alianţa USR PLUS îşi doreşte să rămână într-o coaliţie de guvernare care îşi asumă reforme, nu una în care doar le aprobă dar nu le şi face.Cerem de urgenţă o şedinţă a Coaliţiei pentru a discuta retragerea sprijinului politic pentru premierul Cîţu. ”

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele