Stănescu sugerează că Dăncilă a candidat la președinție după o discuție cu Iohannis

0

ecretarul general interimar al PSD, Paul Stănescu, a declarat joi că relația sa cu Viorica Dăncilă s-a răcit când i-a cerut acesteia să nu organizeze Congres în 2019 și să nu candideze la președinție, scriu jurnaliștii de la Realitatea de Olt.

 

Potrivit acestuia, deși inițial Dăncilă acceptase, fostul premier și-a schimbat părerea în urma unei discuții tête-à-tête cu Klaus Iohannis.

Citește și Paul Stănescu a început să meargă pe la DNA

 

„Cu doamna Dăncilă am avut o discuţie tête-à-tête, înainte de a accepta propunerea de a fi preşedinte executiv, după europarlamentare. Am rugat-o două lucruri: unu, să nu facem congres în 2019, ci în ianuarie-februarie 2020, şi doi, i-am spus să nu candideze. Am bătut palma, doamna a fost de acord. Înţelegerea a durat foarte puţin, şapte-opt zile cred. Am mers la Cotroceni pentru consultarea cu votul în Diaspora, în formula Dăncilă-Fifor-Stănescu-Ciolacu-Teodorovici. După întâlnire, domnul preşedinte a rugat-o pe doamna premier să stea de vorbă cu dumneaei, câteva minute. Cred că au stat 20 de minute, dacă nu o jumătate de oră. Ajungând la Parlament, domna Dăncilă ne-a spus că vrea Congres imediat. Eu i-am spus că pe mine m-a pierdut, în condiţiile date. Eu m-am retras şi am văzut cu toţii ce a urmat“, a afirmat Stănescu.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele