Iohannis susține că sectorul privat, atât de defăimat de unii politicieni, merită apreciat

0

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că sectorul privat, defăimat de unii politicieni “tributari reflexelor comuniste, autoritariste”, merită apreciat, deoarece suplineşte nevoia comunităţii pe care actuala guvernare o ignoră.

“Gala de astăzi arată că societatea oferă recunoaştere profesorilor cu merite deosebite, chiar dacă, din păcate, de prea multe ori statul nu este capabil să o facă. Sectorul privat, atât de defăimat mai nou de unii politicieni tributari reflexelor comuniste, autoritariste, merită apreciat pentru angajamentul de a fi tot mai prezent în faţa comunităţii şi de a suplini nevoia pe care actuala guvernare pur şi simplu o ignoră”, a spus şeful statului, la cea de-a IV-a ediţie a Galei Merito, conform Agerpres.

El a punctat că este important ca statul să nu pună piedici mediului de afaceri atunci când vrea să se implice în Educaţie.

“Responsabilitatea socială a companiilor româneşti nu mai este de multă vreme un fenomen izolat, iar eforturile pe care le-au depus acestea în sprijinul comunităţilor trebuie apreciate şi salutate. Faptul că avem astăzi, aici, mulţi oameni de afaceri implicaţi în proiecte educaţionale ne arată că există deschidere din partea sectorului privat pentru cooperarea cu sistemul educaţional public din ţara noastră, o colaborare care nu poate fi decât de bun augur, mai ales când contribuie la încurajarea exemplelor de bună practică a cadrelor didactice care promovează educaţia de calitate, a managementului proactiv în şcoli sau a utilizării de echipamente moderne”, a susţinut Iohannis.

Şeful statului a afirmat că, în 2019, România se confruntă cu provocări “severe”.

Citeşte şi Klaus Iohannis: Profesorii care au performanțe trebuie sa fie răsplătiți

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele