Cîțu: PSD nu a prevăzut nicio sursă de finanțare pentru creșterea pensiilor de la 1 septembrie

0
- Reclama -

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a scris duminică pe Facebook că susține total declarația premierului Orban, care anunțase că majorarea cu 40% a pensiilor de la 1 septembrie nu e garantată 100%.

 

Mai mult, Florin Cîțu a scris că PSD – inițiatorul legii privind creșterea masivă a pensiilor – nu a indicat sursa de finanțare pentru această majorare.

”Premierul României a facut o declarație pe care o susțin 100%. Din primul moment am căutat analiza făcută de PSD pentru legea pensiilor. Am căutat sursa de finanțare. Nu am găsit-o. Nu există. Am făcut la fel pentru amendamentul introdus in Parlament care dublează alocațiile. Nici acolo nu am gasit sursa de finanțare. Iresponsabilitate maximă din partea socialiștilor care în disperarea de a-si salva imaginea sunt gata să arunce în aer România”, a scris ministrul Finanțelor.

El a explicat faptul că ”dinamica creșterilor cheltuielilor cu asistența socială este condiționată, ca în orice țară din lume, de evoluția economiei și a încasărilor la buget. Mai ales în situația României unde 2/3 din cheltuieli curente sunt salarii și asistență socială”.

- Reclama -

Cîțu a spus că PNL va reorganiza aparatul adminstrativ și va informatiza ANAF ”pentru a repara mizeriile și populismele guvernărilor PSD din ultimii ani”

 

Într-un post scriptum, Cîțu arată că bugetul pentru 2020 adoptat de guvernul Orban ”este construit pe legislatia in vigoare si are bugetate venituri (estimate) pentru toate cheltuieile care erau in vigoare in acel moment”.

Citește și: Cîţu: Bugetul PMB, folosit de primarul general în scop electoral

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele