Cîţu: Rata inflaţiei este mare

1
florin citu
- Reclama -

Preşedintele Senatului Florin Cîţu a declarat că Guvernul încă poate să evite o criză economică în ţara noastră, dacă ia măsurile bune. El a adăugat că rata inflaţiei este mare, estimările arată că economia va încetini anul acesta faţă de estimările de la începutul anului.

 

„Eu am spus că astăzi suntem aici şi trebuie să ne asumăm nişte măsuri pentru că rata inflaţiei este mare, estimările arată că economia va încetini anul acesta faţă de estimările de la începutul anului. La începutul anului trecut estimam o creştere economică de 4%, am terminat cu o creştere economică de 6%. Anul acesta văd că lucrurile sunt inversate. Vom vedea. Eu doar am spus că trebuie să ne uităm la situaţia pe care o avem astăzi. Încă poate fi evitată criza economică dar trebuie să luăm măsurile bune. V-am arătat exemplul că anul trecut am luat măsurile bune pentru că la începutul anului creşterea era estimată de 4% şi s-a terminat cu 6%. Deci se poate. Asta spun”, a afirmat Florin Cîţu, marţi la Parlament, întrebat dacă va reuşi Guvernul să treacă România cu bine printr-o posibilă criză economică.

Chestionat cum justifică situaţia economică, în momentul în care a plecat din funcţia de premier, în contextul în care ministurl de Finanţe a spus că a preluat bugetul cu un deficit foarte mare şi la fiecare măsură care va fi luată trebuie să se ţină cont de acest deficit, Cîţu a răspuns: „A fost o predare atunci a situaţiei. Eu îmi aduc aminte că anul trecut ţinta de deficit era de 7,3. Când am predat mandatul era de 4,7%. În ultima lună a crescut deficitul cu două puncte procentuale, la 6,7%”.

Ziua și minciuna: Lavrov aruncă vina pe SUA pentru crimele Rusiei din Ucraina

- Reclama -
- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele