Cîțu: salariul minim sau orice alt vent ar trebui legat de productivitate

0
premierul citu
Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu afirmă că salariul minim sau orice alt venit ar trebui legat de productivitate, nu de valoarea coșului e consum, așa cum cer sindicaliştii. ”Asta este ceea ce se întâmplă în economie și așa funcționează peste tot în lume”, afirmă premierul.

 

Florin Cîţu a fost întrebat, miercuri, despre cererea sindicaliştilor Cartel Alfa ca salariul minim să fie corelat cu coşul de consum şi a afirmat:

”Eu am spus întotdeuna că salariul minim, sau orice venit, ar trebui să fie legat de productivitate. Aşa aş vrea să fie şi salarul minim”.

Întrebat despre faptul că salariul minim este mult mai mic ecât coşul de consum, premierul a afirmat: ”Salariul, munca este legată de poductivitate. Asta este ceea ce se întâmplă în economie şi aşa funcţionează peste tot în lume”.

Vezi și Raluca Turcan: Salariul minim este mic

Sindicaliştii Cartel Alfa au transmis, luni, că salariul minim trebuie calculat în funcţie de coşul minim de consum lunar. ”Lunar, un român are nevoie în medie de 2.818 lei net pentru un trai decent. Salariul minim este aproape jumătate din acea valoare”, au transmis sindicaliştii.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele