Raluca Turcan: Salariul minim este mic

0

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, afirmă 1,4 milioane de salariaţi din sistemul privat au salariul minim pe economie, cifra fiind de şapte ori mai mare decât numărul bugetarilor care au salariul minim pe economie.

 

Turcan recunoaşte că salariul minim este mic, dar fost stabilit un cuantum pe care mediul privat a considerat că-l poate susţine.”În momentul de faţă avem 1,6 milioane de angajaţi cu salariul minim pe economie, dintre care 1,4 milioane sunt în mediul privat şi restul sunt în sistemul de stat. În mediul privat, dacă salariul minim nu este raportat la productivitatea muncii, la rata inflaţiei, eventual la alţi indicatori de sustenabilitate economică, rişti ca dacă faci această majorare superficial, economia să se contracte şi să dispară locuri de muncă, să se închidă afaceri”, a afirmat Raluca Turcan, miercuri seară, la Antena 3.

Ministrul a catalogat valoarea salariului minim drept mică, dar a precizat că este o valoare pe care mediul privat o poate susţine.

”Salariul minim este mic, ca să fiu foarte sinceră cu dvs., însă nivelul pe care l-am stabilit pentru anul acesta, de 2.300 de lei brut, este un nivel pe care angajatorii, mediul privat, s-au angajat să-l poată duce în condiţii de criză economică, de contracţie după o criză sanitară”, a mai afirmat ministrul Muncii.

Primar de comună, bătut de fostul primar

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele