Cîțu transmite condoleanțe- Voiculescu oferă explicații, nimeni nu demisionează

1

Premierul Florin Cîţu a transmis, vineri, condoleanţe familiilor victimelor din incendiul de la Institutul ”Matei Malş” şi anunţă că responsabilii vor fi identificaţi după ce există toate informaţiile. ”Un lucru este cert, de aceasta dată reacţia autorităţilor a fost eficientă şi rapidă”, a transmis premierul.

”În aceasta dimineaţă o tragedie a lovit Bucureştiul. Din păcate, cu victime. În primul rând transmit sincere condoleanţe familiilor îndoliate”, a transmis, vineri, premierul Florin Cîţu.
Acesta a explicat că din primul moment a fost activat Planul Roşu şi s-au luat măsuri pentru ca ”ca situaţia să fie stabilizată rapid”.

”În acelaşi timp au fost identificate locuri în alte spitale din Bucureşti unde au fost transferaţi imediat mai mulţi pacienţi. M-am asigurat că transferul s-a făcut în condiţii sigure. Un lucru este cert, de aceasta dată reacţia autorităţilor a fost eficientă şi rapidă. Despre cauze şi responsabili discutăm după ce avem toate informaţiile”, a mai scris premierul.

Un număr de 53 de pacienţi au fost transferaţi la 11 spitale din Capitală, în urma incendiului la Institutul ”Matei Balş”. Cea de a patra victimă, care nu a răspuns manevrelor de resuscitare, este o femeie de 80 de ani care avea şi arsuri pe 20% din suprafaţa corpului.

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a afirmat că nu are informaţii că în pavilionul de la Institutul ”Matei Balş” ar fi existat alte surse de încălzire decât cele care se află într-o unitate medicală şi a precizat că există avize pentru lucrările care s-au făcut în acel corp de clădire.

Ministrul Sănătăţii a afirmat că unii dintre pacienţii transferaţi se află la Terapie Intensivă, iar intervenţia a fost una rapidă şi eficientă.

“Sunt inclusiv la Matei Balş pacienţi în Terapie Intensivă şi mai sunt câteva cazuri, care da, sunt la Terapie Intensivă în spitalele în care au fost transferaţi. (…) Ce aş vrea să subliniez este că intervenţia a fost extrem de rapidă şi eficientă, am la faţa locului relativ repede după ce s-a produs incendiul, pompierii şi celelalte echipe au intervenit prompt şi transferurile au fost făcute foarte rapid. La momentul la care am făcut declaraţii pacienţii fuseseră în întregime transferaţi fie în alte secţii din Institutul Matei Balş, fie la alte spitale din Capitală. Vorbim despre 102 pacienţi, vorbim despre o clădire întreagă. (…) Incendiul a fost relativ violent, se văd urmele pe clădire”, a afirmat Vlad Voiculescu.

Incendiul de la Matei Balș: dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele