Cîțu vrea o aplicație pentru transportul în comun

0

Premierul Florin Cîţu a afirmat că îşi doreşte ca în curând să fie o aplicaţie care să fie utilizată pentru toate mijloacele de transport în comun. El a precizat că multe ori vine la muncă pe jos şi că pentru el conceptul Vinerea Verde s-a transformat în săptămâna verde.

 

Florin Cîţu a fost întrebat miercuri, în cadrul work-shopului „Smart City: Micromobilitatea, o necesitate pentru dezvoltarea sustenabilă a oraşelor”, dacă la birou vine pe jos sau foloseşte un mijloc de transport alternativ.
“De cele mai multe ori vin pe jos, îmi număr şi paşii, deci este cel mai ieftin mod de a merge la sală. Mergeam şi înainte pe jos foarte mult sau cu metroul. În Bucureşti, era mult mai simplu să foloseşti aceste mijloace alternative de transport. De aceea, Vinerea Verde pentru mine a venit ca o mănuşă, pot să spun că e săptămâna verde de foarte multe ori pentru mine şi îi încurajez pe toţi colegii mei să facă acest lucru, mai ales că de foarte multe ori este adevărat că trebuie să ne îmbrăcăm formal, dar sunt foarte multe zile în care nu avem şedinţe de Guvern, nu ne vedem cu presa şi atunci e mult mai simplu să venim îmbrăcaţi mai lejer”, a afirmat premierul.

Premierul a mai anunţat că speră ca în curând să fie disponibilă o aplicaţie pentru toate mijloacele de transport în comun.
“Atunci când cumperi un singur abonament, şi sper să fie o aplicaţie în curând pe care poţi să o foloseşti pentru toate mijloacele de transport în comun, deja lucrurile devin mai simple. Face sens când vorbim de instituţii ale statului, transportul public în comun, să avem diferite tipuri de abonamente. Din punctul meu de vedere, toate trebuie să fie pe o aplicaţie simplă pe care o foloseşti, deja suntem în secolul XXI, nu cred că există cineva în oraşe care să nu aibă un telefon”, a mai transmis Florin Cîţu.

STB are un nou director general

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele