City break-urile din noiembrie – la mare căutare

0

City break-urile sunt ocazii ideale de relaxare, iar în ultimii ani peste o treime dintre români au optat pentru acest tip de vacanță scurtă, potrivit statisticilor agențiilor de turism autohtone. 

Deși extrasezon, luna noiembrie este o perioadă căutată pentru mini-vacanțe, datorită câtorva avantaje de netăgăduit.

Vacanță în noiembrie? De 3 ori DA!

Un city break în noiembrie reprezintă o vacanță ideală, iar motivele sunt pe cât de intuitive, pe atât de solide:

  • Prețurile sunt mai accesibile

Descoperă orașe inedite sau bucură-te de un soare tomnatic în destinații celebre din Spania, Italia sau Maroc. Dacă în vară unele prețuri devin prohibitive, în contextul unei cereri crescute și a unui flux mare de turiști, în noiembrie vei zbura și te vei caza mai ieftin. Poate că vei avea aceleași costuri cu transportul local sau mâncarea, însă dacă ești rapid poți profita de oferte last-minute sau pachete care acoperă mai multe cheltuieli în vacanță.

  • Eviți aglomerația

Nu te vei mai lovi de trollere în aeroporturi, nu vei mai sta la cozi în stațiile de taxi și vei găsi mai lesne camere libere la hotelul dorit. Vei putea să te “pierzi” mai ușor printre localnici și să simți autenticitatea orașului.

  • Activitatea culturală reală este în toi

Concerte există și în august, însă marile stagiuni (fie că este vorba despre teatru sau despre operă) sunt deja deschise în noiembrie. Viena, Milano, Londra sau Berlin sunt opțiuni pentru melomanii și iubitorii de artă.

Ce bagaj îți iei într-un city break?

City break-ul se traduce adesea prin mobilitate. Vei vrea să vizitezi cât mai mult și să te bucuri de spiritul local. Totuși, când îți pregătești bagajul, ia în considerare aspecte precum:

  • Temperatura medie în noiembrie în orașul în care călătorești

Dacă alegi nordul, atunci automat vei avea haine mai groase și eventual o pereche în plus de încălțări călduroase. Un troller încăpător, dar ușor de manevrat datorită roților și mânerului fix este o soluție pentru tine.

Într-o excursie de 2-3 zile într-un oraș mediteranean sau din nordul Africii vei avea nevoie de haine mai subțiri, dar poate de mai multe schimburi.

  • Locurile vizitate care ar putea necesita o ținută deosebită

Mergi într-un city break în Londra și ai avut norocul să prinzi bilet la o premieră la Royal Opera House? Sau mai întâi ai prins biletul și apoi ți-ai plănuit și vacanța? Indiferent cum stau lucrurile, vei avea nevoie de o ținută de gală și, implicit, de un troller în care să o transporți lejer și fără riscul de a se mototoli.

  • Locul în care te vei caza (hotel, hostel, apartament închiriat, cort etc.)

Un hotel îți pune la dispoziție lenjerie, prosoape și produse de igienă. Vei avea astfel libertatea de a lua un bagaj minimalist. Iti recomandam un rucsac, varianta light, în care încap fără probleme telefonul, aparatul foto (dacă nu te limitezi la a realiza fotografii doar cu smartphone-ul), cardul, actele de identitate, ebook reader-ul, unul-două rânduri de haine de schimb și mini-trusa de cosmetice de voiaj.

Dacă însă ai optat pentru un hostel, s-ar putea să fie nevoie să îți adaugi tu în bagaj extra lucruri – prosoape, papuci etc., moment în care troller-ul sau o geantă de voiaj mai mare sunt variantele de luat în calcul. Totuși, ideea de bază rămâne să te poți mișca repede și lucrurile să nu atârne greu, deci roțile devin un must-have.

  • Durata city break-ului.

Vacanță de weekend sau de weekend prelungit (4-5 zile)? Mărimea bagajului va fi în directă legatură cu numărul de nopți petrecute în călătorie. Oricum, ține minte regula de bază în orice călătorie: jumătate de lucruri și dublu de bani!

Te simți pregătit de călătorie? Înainte de a alege următoarea destinație de city break, asigură-te că ai în ce să îți transporți lucrurile personale. Un troller sau o geantă de voiaj sunt investiții pe termen lung, obiecte pe care le vei folosi în toate vacanțele viitoare.

Știai că la Altex găsești atât trollere, rucsacuri și genți de voiaj, cât și cosmeticele necesare pentru kit-ul de vacanță? Descoperă produse pe care le poți achiziționa din același loc în timp ce ești fața calculatorului sau a telefonului. Mai mult, economisește pentru cât mai multe city break-uri și profită de promoțiile permanente!

 

Sursa foto: shutterstock.com

Sursa: City break-urile din noiembrie – la mare căutare

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele