Ciucă: 5.700 de români vor să ajute refugiații din Ucraina

0
premier prim-ministru ciuca

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat că, până în prezent, au fost înscrise 5.700 de oferte pe platforma „Ucraina – Împreună ajutăm mai mult”, apreciind mobilizarea „exemplară” a românilor.

 

„Până în acest moment, am putut să observăm cu toţii o mobilizare şi un gest de solidaritate exemplare ale cetăţenilor români şi ale organizaţiilor neguvernamentale ale societăţii civile în ansamblul său şi ale instituţiilor statului. Doresc să le mulţumesc tuturor pentru modul în care au înţeles să îşi facă datoria faţă de cetăţenii care sunt îngroziţi, care sunt năpăstuiţi de tot ceea ce înseamnă consecinţele războiului generat de invazia armatei ruse în Ucraina. Pe platforma „Ucraina – împreună ajutăm mai mult” până în acest moment avem înscrise 5.700 de oferte. Această cifră spune tot despre ceea ce poate să însemne ajutorul în alimente, în medicamente, în spaţii de cazare, inclusiv în cartelă SIM (…) şi este dovada faptului că, aşa cum spuneam mai devreme, cetăţenii ţării noastre au înţeles şi s-au mobilizat exemplar”, a afirmat, sâmbătă, Ciucă după şedinţa de Guvern.

 

El a precizat că această campanie de donaţie va continua într-o formă ce va fi îmbunătăţită cu reprezentanţii Code for Romania, „structură pe două paliere: „Un Acoperiş” pentru managementul şi validarea cererilor şi ofertelor de cazare şi „Sprijin de Urgenţă” pentru managementul şi alocarea altor tipuri de resurse (…) hrană, produse de igienă şi îmbrăcăminte”.

„În acest moment continuă întreg efortul pentru că aceste ajutoare să ajungă în Ucraina. Probabil, chiar acum când vorbim, cel de-al patrulea eşalon urmează să treacă graniţa şi să continue să asigure coerenţa demersurilor pe care noi le facem în acest sprijin umanitar de care cetăţenii ucraineni au nevoie”, a adăugat Ciucă.

Video: Iohannis și Premierul Ciucă s-au întâlnit cu Ursula von der Leyen. Ce eu discutat:

Premierul a explicat că, în cadrul campaniei de donare de sânge, „cantitatea este consistentă” şi demersurile pentru ca acest transport să poată să aibă loc sunt spre finalizare.

„Doresc pe această cale, încă o dată, să mulţumesc tuturor pentru modul în care au înţeles să se mobilizeze, inclusiv pentru acel demers de donare de sânge. Cantitatea este consistentă, An discutat cu domnul ministru Rafila şi sunt în pregătire şi spre finalizare demersurile ca acest transport să poată să aibă loc în momentul în care sunt îndeplinite condiţiile specifice. Este cât se poate de evident că avem nevoie ca toate aceste eforturi să fie în continuare coordonate, integrate şi sunt convins că acest efort va reuşi să sprijine cetăţenii ucraineni care au cu adevărat nevoie de noi”, a transmis Ciucă.

Platforma de resurse şi nevoi menită să sprijine acţiunile de ajutorare a cetăţenilor ucraineni, dezvoltată de Code for Romania, în parteneriat cu Guvernul României şi cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, va prelua, în perioada următoare, funcţionalitatea şi datele centralizate în actuala iniţiativă guvernamentală – platforma „Ucraina – Împreună ajutăm mai mult”.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele