Ciucă despre pregătirea aderării României la OCDE

0
premier prim-ministru ciuca

Premierul Ciucă a declarat după şedinţa comitetului interministerial pentru pregătirea aderării României la OCDE, că urmează să se desemneze negociatorul şef, să se constituie task-force-ul care va răspunde de activităţile de monitorizare şi coordonare, până la primirea foii de parcurs, în luna iunie anul acesta, de la OCDE.

 

Premierul a anunţat că a încheiat şedinţa comitetului interministerial în legătură cu pregătirea aderării României la Organizaţia de Cooperare şi Dezvoltare Economică, în care s-au stabilit reperele principale prin care vor concretiza ce au de îndeplinit până la primirea foii de parcurs, în luna iunie anul acesta, de la OCDE.

”În acest sens, sunt măsurile prin care urmează să desemnăm negociatorul şef, să constituim task-force-ul care va răspunde de activităţile de monitorizare şi coordonare cu partea tehnică, de la OCDE”, a menţionat şeful Executivului.

El a mai spus că s-a luat decizia ca împreună cu MAE, prin Ambasada de la Paris şi ministerele de linie implicate în acest proces, să se asigure resursa umană care să lucreze direct cu staff-ul tehnic de la OCDE.

”Am stabilit principalele elemente prin care să ne ocupăm de tot ceea ce prespune adaptarea sistemului legislativ şi adaptarea standardelor, aşa cum sunt ele solicitate de la nivelul Organizaţiei”, a mai spus premierul.

Kuleba, discuții cu Ciucă și Aurescu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele