Ciucă, mesaj de Ziua Franței

0
- Reclama -

Alianţa solidă care leagă România şi Franţa are ca fundament o prietenie ce durează de secole, izvorâtă din rolul Franţei şi al francezilor în formarea statutului român, dar şi din contribuţia în arte, ştiinţe, economie a românilor care au ales ca Franţa să fie a doua lor patrie, afirmă premierul Nicolae Ciucă în mesajul transmis cu ocazia Zilei Naţionale a Republicii Franceze.

 

Prezentăm integral mesajul premierului Nicolae Ciucă:„Ziua de 14 iulie are o rezonanţă deosebită pentru cetăţenii francezi şi pentru toate naţiunile libere şi democratice, care rămân ataşate principiilor Libertăţii, Egalităţii şi Fraternităţii.
Pentru România semnificaţia este cu atât mai puternică. Alianţa solidă care leagă ţările noastre are ca fundament o prietenie ce durează de secole, izvorâtă din rolul Franţei şi al francezilor în formarea statutului român, dar şi de contribuţia în arte, ştiinţe, economie a românilor care au ales ca Franţa să fie a doua lor patrie.
Astăzi, relaţia noastră bilaterală este la cel mai important nivel din ultimele trei decenii, de când ţările noastre împărtăşesc iar aceleaşi valori şi principii. Parteneriatul Strategic, performanţa deosebită a Preşedinţiei franceze a Consiliului UE, componenta economică sunt argumente pentru a face şi mai puternică prietenia şi colaborarea noastră.

Franța găzduiește o paradă a iei
Bonne Fête Nationale! Vive notre amitié stratégique et notre Europe de la solidarité et de la cohésion!”.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele