Clădire din secolul al XIX-lea, care a rezistat celor două războaie mondiale, distrusă de ruși

0

Autoritățile ucrainene din regiunea de est a Ucrainei, Lugansk, au transmis că forțele ruse au distrus clădirea liceului Lisichansk din secolul al XIX-lea, care a fost construită de arhitecți belgieni.

Clădirea era  una dintre cele mai frumoase școli din Ucraina.

De altfel, liceul era în topul cele mai bune 100 de școli din Ucraina și a supraviețuit celor două războaie mondiale.

În ciuda promisiunilor Rusiei că ân atacul său împotriva Ucrainei vizează doar așezări militare, ucrainenii sunt uciși în atacuri asupra școlilor, spitalelor, magazinelor și fabricilor. Doar în prima lună de război, potrvit biroului președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, rușii au distrus 202 de școli ucrainene.

La începutul lunii trecute,Ministerului Educației din Ucraina anunța că bilanțul a crescut, iar rușii bombardaseră 518 unități de învățământ din Ucraina, 72 dintre acestea fiind distruse în totalitate.

279548957_388457456652610_8754269691712204436_n

Lisichansk este un un oraș din raionul Sievierodonetsk din regiunea Lugansk. Este situat la aproximativ 115 km de Lugansk. Populația sa este de aproximativ 100 de mii de locuitori, conform estimărilor din 2021.

În timpul URSS-ului, orașul era printre cele mai mari centre industriale din regiunea Lugansk. A păstrat acest statut mult timp după ce Ucraina a devenit independentă în 1991, dar în 2010, majoritatea fabricilor importante au fost închise, ceea ce duce la concedieri masive.

În timpul conflictului pro-rus din 2014 din Ucraina, orașul a fost capturat la începutul lunii aprilie de separatiștii pro-ruși. La 22 iulie 2014 , presa ucraineană raporta că separatiștii „au părăsit masiv Lisichansk” cu „mașini confiscate de la populație”.

În cele 68 de zile de când armata lui Vladimir Putin a invadat Ucraina,  orașul Lisichansk a fost bombardat puternic din forțele ruse. Unele dintre cele mai intense lovituri au avut loc la sfârșitul lunii martie și au distrus zeci de clădiri rezidențiale.

Vezi și: Soldat ucrainean luat prizonier pe Insula Șerpilor, a revenit acasă și s-a căsătorit

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele