Claudiu Năsui vrea competiție internă pentru desemnarea candidatului anti-PSD la Primăria București

0

Claudiu Năsui, noul președinte al organizației USR București, a anunțat marți că vrea ca desemnarea candidatului unic anti-PSD la Primăria București să se facă printr-o ”competiție deschisă”.

 

”Militez pentru candidați unici din partea Opoziției, pentru competiție transparentă și pentru implicarea bucureștenilor în acest proces. Soluția optimă este să organizăm o competiție deschisă, înaintea alegerilor locale, în care bucureștenii să-l aleagă pe cel mai bun candidat împotriva Gabrielei Firea”, a declarat Claudiu Năsui, potrivit unui comunicat al USR București.

Soluția propusă de Năsui este însă în contradicție cu cea prezentată de Nicușor Dan, desemnat candidatul USR la primăria București. El a cerut ca desemnarea candidatului să se facă printr-un sondaj realizat de o casă agreată de toate forțele de opoziție.

”Propun un sondaj de opinie cu o casă agreată de forțele de opoziție în a doua jumătate a lunii februarie și în urma acestui sondaj candidatul cu cele mai multe șanse să o bată pe Gabriela Firea să fie susținut de toți ceilalți. Insist pentru sondaje de opinie pentru că sunt instrumente științifice care ne pot spune ceea ce vor bucureștenii”, a declarat Nicușor Dan sâmbătă, într-o conferință de presă.

Alianța USR PLUS trebuie să desemneze un candidat comun la Primăria București, dar până acum nu a fost agreată nici modalitate de alegere între Nicușor Dan (independent, susținut de USR) și Vlad Voiculescu (PLUS), nici calendarul. Odată desemnat un candidat al alianței, vor începe discuții cu PNL pentru o potențială înțelegere pentru un candidat unic care să se bată cu Gabriela Firea (PSD), care a anunțat că va candida pentru un nou mandat.

Citește și: Claudiu Năsui: statul se împrumută 3.000 de lei pe secundă

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele