PSD: proiect de lege care prevede suspendarea, la cerere, a tuturor obligaţiilor de plată către bănci

0
marcel ciolacu psd interimar presedinte

PSD depune, în Parlament, un proiect de lege care prevede suspendarea, la cerere, a tuturor obligaţiilor de plată către bănci în ceea ce priveşte creditele şi dobânzile aferente.

Măsura este valabilă pentru companii şi persoanele fizice şi se aplică tuturor creditelor bancare contractate până la data de 19 martie 2020, inclusiv.

“Suspendarea ratelor bancare va opera până la finalul anului 2020. Durata contractuală se va prelungi corelativ. PSD consideră că măsurile anunţate de Guvern pentru sprijinirea economiei sunt mai degrabă măsuri de tatonare, care nu răspund nevoilor urgente ale firmelor şi populaţiei”, se arată în comunicat.

Citește și Ciolacu: Azi am dat o șansă PNL să facă bine pentru oameni

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, potrivit comunicatului, că “Guvernul trebuia să ia măsuri curajoase, ferme şi clare de susţinere a populaţiei şi a mediului de afaceri”.

“Am văzut, în schimb, multă şovăială şi o lipsă totală de reacţie rapidă. Suntem într-o luptă contracronometru. Mai târziu va fi prea târziu. Suspendarea plăţii ratelor bancare este o măsură de sprijin a populaţiei în confruntarea cu criza economică generată de epidemie şi solicitată de tot mediul de afaceri”, a mai spus Ciolacu.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele