
Clotilde dezvăluie cum s-a furat din Primăria Sector 1 sub Tudorache. Vizita pe care Clotilde Armand și doi consilieri locali USR-PLUS de la Sectorul 1, Dan Milea și Oliver Păiuși, au făcut-o la una dintre companiile din subordinea Primăriei, înființate de fostul primar Dan Tudorache (PSD), s-a tranformat într-o discuție halucinantă, filmată și pusă pe Facebook de noua primăriță.
Compania cu pricina este Compania de Investiții şi Dezvoltare în Sănătate şi Domenii de Interes Public – Privat Sector 1 S. A (CIDSDIPPS 1) și s-a remarcat prin faptul că are 44 de angajați și nu face nimic. Ba nu, în doi ani, de când ființează, a făcut ceva: a împărțit peste 300.000 de euro televiziunilor și site-urilor PSD-iste, sub formă de publicitate pentru un spital care nu există! eclamă mincinoasă, care a și fost interzisă de Consiliul Național al Audiovizualului (CNA).
Vizita „echipei Clotilde Armand” a deranjat-o vizibil pe directoarea CIDSDIPPS 1. Deși discuta cu primărița și cu doi consilieri locali, directoarea companiei nu a spus cum o cheamă. Numele ei nu poate fi aflat nici de pe site-ul instituției, pentru că un asemenea site nu există!
Întrebat de Europa Liberă cum o cheamă pe directoarea Compania de Investiții din subordinea Primăriei Sector 1, fostul primar Dan Mihalache (PSD) a spus: „Anca și nu mai știu numele de familie, întrebați la Resurse Umane”.
Potrivit unui document privind planul viitorului spital, director general al Companiei este Anca Mihaela Moise. Deși este directoare de doi ani director, nu a depus nicio declarație de avere sau de interese.
Clotilde Armand dezvăluie cheltuieli inimaginabile făcute de primarul PSD Daniel Tudorache
Discuția dintre echipa Clotilde Armand și directoarea lui Tudorache
Clotilde Armand: Această companie a fost înființată în octombrie 2018, acum doi ani. În cursul celor doi ani, capitalul care a fost investit de Primărie, de Consiliul Local al Sectorului 1, de comunitatea Sectorului 1, a fost de 261 de milioane de lei. Vrem să știm ce-ați făcut cu banii respectivi.
Directoarea: La început s-au făcut lucrări de amenajare. Apoi, în iunie 2019, s-a lansat achiziția pentru efectuarea studiului de fezabilitate pentru acest spital. Am lansat pe portalul SEAP licitația pentru construcția spitalului…
Consilier USR-PLUS: Câți angajați aveți?
Directoarea: Am început de la 5-6 și acum avem 44.
Consilier USR-PLUS: N-aveți site. Eu îmi fac un site în două zile. La dvs. cât durează?
Directoarea: Mi s-a spus că se lucrează la site.
Clotilde Armand: Ați avut acest spot, care a fost interzis de CNA, dar încă a rulat. De ce a fost interzis de CNA? Știți să ne răspundeți?
Directoarea: Pentru că s-a spus că este publicitate mincinoasă, am înțeles.
Consilier USR-PLUS: Și este adevărat sau nu?
Directoarea: Eu consider că nu, pentru că era un proiect.
Directoarea: Păi nu, se vedea clar că este o…
Consilier USR-PLUS: Da, dar decizia CNA ați văzut-o. Ați atacat-o cumva în instanță? Eu m-aș considera lezat, în locul dvs., dacă s-ar fi întâmplat lucrul ăsta.
Directoarea: Nu, dar credeți că n-am atacat-o pentru că nu am avea motive? Adică, eu nu consider că a fost o publicitate mincinoasă, pentru că toată lumea care este peste o anumită vârstă poate înțelege că este o animație, practic.
Consilier USR-PLUS: Ce valoare a avut contractul? Sau contractele, pentru că sunt mai multe televiziuni acolo.
Directoarea: Pentru publicitate am cheltuit cam… 300.000.
Clotilde Armand: De lei?
Directoarea: De euro.
Consilier USR-PLUS: Și la ce ajută această publicitate?
Directoarea: La ce ajută? Deci, proiectul spitalului, așa cum v-a spus și domnul consilier… Se presupune că Primăria Sectorului 1, acum sub mandatul dvs., va face cel mai mare spital din România, da? Mi se pare o normalitate, și cadrul legal îmi permite, să fac cunoscut și să existe transparență. Nu s-a pus problema și nimeni n-a spus că acest spital este făcut.
Consilier USR-PLUS: Dar ați făcut publicitate la ceva care nu există. Dacă noi mergem acolo, există sau nu există?
Directoarea: Există o machetă…
Consilier USR-PLUS: Deci, ați făcut publicitate la o machetă!
Directoarea: Există o licitație…
Consilier USR-PLUS: Din punct de vedere al oportunității, care este motivul pentru care ați cheltuit banul public? Care este valoarea adăugată a proiectului?
Directoarea (Se adresează asistentei personale): Mă ajuți tu? Ca să… Chiar am emoții, nu…
Consilier USR-PLUS: Ne interesează plusvaloarea. Ce ați făcut… Ați cheltuit 300.000 ca să vă aducă 302.000 de lei… sau euro… S-a îmbunătățit activitatea dvs, imediat sau pe termen mai lung, după cheltuirea a 300.000 de euro… în care spuneați că veți face un spital pe care nimeni nu l-a văzut și probabil nimeni n-o să-l vadă?
Directoarea: Asta depinde de dvs., dacă o să-l vadă cineva sau nu.
Consilier USR-PLUS: Deci, dvs. ați făcut un studiu de fezabilitate de 30.000, ca să angajați un proiect de 500 de milioane, și până acum, în doi ani de zile, nu ați făcut decât un spot în care vă lăudați că o să faceți ceva într-un viitor mai apropiat sau mai îndepărtat, și ați cheltuit 300.000 de euro. Și sunteți 40 de inși care luați salariu în fiecare zi. De ce ați simțit nevoia să ajungeți de la 5 la 40 de angajați? Dacă aveți încărcare pentru fiecare și ce fac ei, cei 40… în afară de șefi, ce mai fac ei?

50.000 de euro pentru Savaliuc, 30.000 de euro pentru Lazarus
Clotilde Armand, primărița USR-PLUS instalată recent la conducerea Sectorului 1, a dat în vileag felul în care fosta conducere PSD a Primăriei (primar Dan Tudorache) a cheltuit 300.000 de euro, în campania electorală, pentru a face publicitate unui spital inexistent – celebra țeapă „Spitalul de Urgență”. O reclamă mincinoasă, interzisă chiar și de CNA-ul PSD-izat.
Conform dezvăluirilor făcute de Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook, cei 300.000 de euro au fost împărțiți pentru trei televiziuni (B1 TV, România TV și Digi 24) și doi propagandiști pro-PSD și pro-corupție (Răzvan Savaliuc și Luis Lazarus).
De împărțirea banilor pentru spotul mincinos s-a ocupat Compania de Investiții şi Dezvoltare în Sănătate şi Domenii de Interes Public – Privat Sector 1 S. A (CIDSDIPPS 1). O societate înființată de primarul Tudorache și care, deși are 44 de angajați, nu face nimic util, ci doar toacă bani – sume uriașe – în interesul clientelei PSD. Inclusiv în cel al clientelei mediatice.
Cum au fost distribuiți banii Sectorului 1 pentru reclama mincinoasă
- B1 TV: 100.050 de euro (667 de spoturi)
- România TV: 69.000 de euro (75 de spoturi)
- Digi 24: 69.000 de euro (75 de spoturi)
- Luju.ro (Răzvan Savaliuc): 50.000 de euro
- Luis Lazarus Live: 30.000 de euro.