PSD poate face alte două propuneri pentru postul de comisar european

0

Premierul Viorica Dăncilă a condamnat, vineri, într-o conferinţă de presă la Iaşi, criticile faţă de propunerile de comisar european pe care le-a trimis la Bruxelles – Rovana Plumb şi Dan Nica.

Ea a spus însă că, dacă cele două propuneri de comisar european nu sunt bune, Guvernul va veni cu altele. Viorica Dăncilă a precizat că l-a informat pe preşedintele Klaus Iohannis înainte de a trimite cele două nominalizări la Bruxelles.

Întrebată despre criticile USR-PLUS faţă de nominalizările făcute, Viorica Dăncilă a spus că Dacian Cioloş trebuie să-şi facă o analiză a activităţii pe care a avut-o el în calitate de comisar european.

„Dânşii încă nu au înţeles că această luptă trebuie să fie aici, în România, şi că nu trebuie să externalizăm această luptă, decât să aducă o imagine negativă pentru România. Dacă într-adevăr sunt buni români şi dacă într-adevăr vor ca să avem o imagine bună pe plan extern, să vină pe luptă politică aici, în ţară, nu pe posturile de comisar”, a adăugat Dăncilă.„Trebuie să vedem dacă comisarii sunt buni sau nu sunt buni atunci când vor trece de examenul comisiei de specialitate, care va fi abordarea la nivel european legat de aceste două nominalizări. Dacă aceste două nominalizări nu vor fi bune, vom veni cu alte nominalizări. ne vor spune legat de un anumit portofoliu trebuie să veniţi cu cineva specialist pe portofoliul respectiv, dar reamintesc că la ora actuală dna Rovana Plumb este vicepreşedintele grupului S&D din Parlamentul European, dl Dan Nica este şeful europarlamentarilor PSD, sunt oameni care au avut mai multe mandate de deputaţi europeni, cunosc foarte bine instituţiile europene, ştiu modul în care funcţionează şi ştiu ce înseamnă activitatea de comisar european. Eu cred că prima dată când critici pe cineva trebuie să te uiţi în propria curte”, a mai afirmat Viorica Dăncilă.

Citeşte şi: Elevii care obțin note sub 5 la Evaluarea Națională ar putea fi obligați să urmeze învățământul profesional

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele