Aderararea României la Spaţiul Schengen nu e pe agenda Consiliului JAI

0
schengen
Schengen
- Reclama -

Europarlamentarul PSD Carmen Avram a comentat joi faptul că subiectul aderării României la spaţiul Schengen nu se află pe agenda Consiliului JAI din martie, amintind că Suedia, care deţine acum preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, a spus foarte clar de la începutul preşedinţiei că îşi doreşte foarte tare să rezolve problema României şi a Bulgariei, dar că nu va forţa discutarea acestei teme atâta vreme cât nu va fi sigură că diferendul cu Austria şi Olanda e reglat.

 

Ea a sibliniat, însă, că o dezbatere privind migraţia ar fi foarte importantă, mai ales că singurul reproş formulat de Austria a fost că România ar fi furnizor de migranţi. Avram a amintit că CE rămâne încă datoare cu redactarea unui plan pentru migraţie care, în opinia sa, ”ar putea să fie cel care linişteşte apele în Uniunea Europeană”. ” Dacă acest pact pentru migraţie va fi acceptat în final, îl dezgolim pe domnul Nehammer de argumente şi nu va mai avea ce să spună”, a conchis europarlamentarul PSD, referindu-se la cancelarul austriac.

Carmen Avram: Pactul pentru migraţie ar putea linişti apele în Uniunea Europeană/ Comisia ar avea să convingă statele membre să accepte o parte din migranţii care intră în Italia, Austria/ Există obiecţii din partea Poloniei, Ungariei, Belgiei şi Olandei

Europarlamentarul PSD Carmen Avram consideră că pactul pentru migraţie ar putea linişti apele în Uniunea Europeană, precizând că, din ceea ce se cunoaşte până în prezent, Comisia Europeană ar dori să convingă statele membre să accepte pe teritoriul lor o parte din migranţii care intră în Italia, Austria, Spania. Ea a menţionat că există obiecţii la acest plan din partea Poloniei, Ungariei, Belgiei şi Olandei.

- Reclama -

Carmen Avram a fost întrebată, joi, la Prima News, de ce nu se află subiectul aderării României la Spaţiul Schengen pe agenda JAI din luna martie.

“În privinţa agendei JAI pe care într-adevăr nu ne aflăm, Suedia, care deţine acum preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, a spus foarte clar de la începutul preşedinţiei că îşi doreşte foarte tare să rezolve problema României şi a Bulgariei, dar că nu va forţa discutarea acestei teme atâta vreme cât nu va fi sigură că diferendul cu Austria şi Olanda e reglat. Iar acest diferend nu e reglat pentru că aceste state, în special Austria, nu pot formula foarte clar o cerere, o doleanţă, astfel încât noi să ştim ce trebuie să îndeplinim. Tema Schengen nu este pe agendă decât în situaţia în care se analizează situaţia internă din zona liberă şi indirect iese o dezbatere privind migraţia. Cred că acest subiect e foarte important pentru că unul dintre reproşurile sau singurul reproş pe care a reuşit să îl articuleze domnul Nehammer

a fost că noi am fi furnizor de imigranţi. Comisia Europeană rămâne încă datoare cu redactarea acelui plan pentru migraţie, pe care îl tot promite din 2015, când a fost valul acela de migranţi chemaţi de Germania”, a afirmat Carmen Avram.

Țigări de contrabandă de 14 milioane lei confiscate de vameși la Zimnicea

Ea consideră că acest pact pentru migraţie ar putea linişti apele în Uniunea Europeană.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele