CNA: Amendă de 30.000 de euro pentru Acces Direct

0
acces direct, antena 1

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a decis, marți, să amendeze emisiunea Acces Direct de la postul de televiziune Antena 1 cu suma de 30.000 de euro, potrivit paginademedia.ro.

 

Decizia CNA de a amenda postul cu 150.000 de lei vine în urma unor ediții controversate ale emisiunii Acces Direct din 22 decembrie 2020, 8 ianuarie 2021 și 17 mai 2021.

Într-una dintre emisiuni angajații din platou nu au luat în serios amenințările împotriva unei femei. „Așa se iubesc ei!”, spune în acel moment Sorin Ovidiu Bălan. Câteva luni mai târziu femeia a fost ucisă, arată sursa citată.

Vezi și Realitatea amendată de CNA din cauza emisiunii Ancăi Alexandrescu și a ”dezvăluirilor” fugarului Rizea

În altă ediție care a fost amendată, o femeie a fost îndemnată să îi permită partenerului violent să își vadă copiii, iar ulterior femeia ar fi fost bătută în față copiilor.

Mircea Toma, membru CNA, a criticat modalitatea senzaționalistă prin care sunt realizate emisiunile Acces Direct: „Noi nu putem vorbi despre o relaţie de cauzalitate între ceea ce se s-a întâmplat în emisiuni, putem vorbi de complicitate şi instigare la crimă. E ca şi cum noi asistăm la spânzurătoare. Tot formatul emisiunii este să exploateze tot ce este din senzaţional. Ameninţarea cu moartea e faptă penală, se petrece în studio. Modelul acestei emisiuni poate fi urmat de mai mulţi oameni din ţară”.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele