Coaliția anti-amenzi: ALDE, Pro România şi UDMR

0

ALDE, Pro România şi UDMR au depus proiectul de lege care prevede anularea amenzilor aplicate în baza ordonanţelor militare.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, afirmă că ”este o lege care va permite justiţiei să funcţioneze şi să nu fie îngropată în peste 300.000 de dosare”.

”Am promis, ne-am ţinut de cuvânt! Am depus, alături de Pro România şi UDMR, proiectul de lege care prevede anularea amenzilor date de către autorităţi în baza ordonanţelor militare”, a scris, marţi, pe fcebook, Călin Popescu Tăriceanu.

Acesta a făcut câteva ”precizări pentru toţi «binevoitori»:

”1) Nu propunem anularea amenzilor pentru cei care au fugit din izolare sau din carantină sau cei care au produs tulburări ale ordinii şi liniştii publice
2) Nu este un proiect care să ne facă pe cei care am respectat legea să ne simţim nedreptăţiţi.
3) Nu urmărim să descurajăm poliţia să-şi facă datoria”, a mai scris Tăriceanu.

Acesta a afirmat că legea ”va permite justiţiei să funcţioneze şi să nu fie îngropată în peste 300.000 de dosare. ”La momentul actual, România se confruntă cu o situaţie dificilă. Epidemia de coronavirus ne testează pe toţi. Starea de urgenţă nu trebuie să fie sinonimă manifestării unilaterale sau discreţionare a unei puteri în statul de drept şi democratic. (…) În această perioadă, conform cifrelor furnizate de autorităţi, în România au fost aplicate peste 300.000 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 600 milioane lei (120 milioane euro), pentru nerespectarea restricţiilor instituite prin ordonanţele militare, în perioada stării de urgenţă. Cuantumul amenzilor din România cu siguranţă ne situează pe locul întâi între ţările Uniunii Europene”, se arată în ecpunerea de motive a proiectului de lege.

În document, se face referire la declararea neconstituţională a acestora amenzi.

Citește și: Trump a dat un ultimatum OMS

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele