Cod galben de ger până pe 21 ianuarie

0
Cod galben de ger

Joi, 19 ianuarie, a fost emisă o nouă atenționare de Cod galben de ger, valabilă în 20 de județe, precum și în Municipiul București, aceasta fiind în vigoare până sâmbătă, pe 21 ianuarie.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în intervalul 19 ianuarie, ora 12:00 — 21 ianuarie, ora 10:00, vremea va fi deosebit de rece, geroasă în noaptea de joi spre vineri (19/20 ianuarie) în cea mai mare parte a țării, urmând ca vineri spre sâmbătă (20/21 ianuarie) gerul să persiste în special în Transilvania, Oltenia și Muntenia.

Citiți și Cum îndepărtezi petele de sare de pe ghete și haine

Temperaturile minime se vor încadra, în general, între – 22 și – 14 grade, iar cele maxime vor fi preponderent negative.

Cod galben de vreme deosebit de rece

Zonele aflate sub atenționare Cod galben de vreme deosebit de rece sunt: municipiul București și județele Mureș, Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Brăila, Ilfov, Călărași, Giurgiu, Teleorman, Olt și Dolj.

ANM precizează că, în partea a doua a zilei de joi, 19 ianuarie, local în Muntenia și în Dobrogea, vântul va sufla moderat, cu unele intensificări, astfel că pe spații restrânse zăpada depusă anterior va fi temporar spulberată.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele