Un colt de natura in interior? Terarii de mari dimensiuni, automatizate – concept unic in Romania

Vivariul este un tip de terariu in care se reproduce habitatul natural al fiecarei specii de reptile

0

In timp ce plantele de apartament traditionale aduc partial natura in peisajul interior, terariile ofera ceva diferit: o fereastra tridimensionala intr-un microcosmos al lumii exterioare.

 

Daca iti doresti un decor aparte, care sa includa un element natural, terariul este o optiune originala, care va da un aer special locuintei tale. Dar nu orice fel de terariu poate face asta! In acest articol iti aducem in atentie terariile de mari dimensiuni, care reproduc la scala mica ecosisteme naturale.

Ce sunt terariile?

Adevaratele Terarii sunt microclimate din plante naturale care recreeaza la scara redusa, ecosisteme intregi, in cele mai mici detalii. De la plantele care evolueaza intr-un microclimat similar cu cel natural, pana la elementele naturale care armonizeaza microclimatul si fac posibila evolutia plantelor, comportandu-se la fel ca in habitatul lor, terariile imbogatesc semnificativ cadrul ambiental si ofera privitorilor o stare de relaxare si liniste interioara.

Desi nu poate substitui o plimbare intr-o padure tropicala, terariul poate recrea cu brio acele ecosisteme, pentru a te ajuta sa te relaxezi si sa te bucuri de peisajul exotic din confortul spatiului personal.

Terariile pot fi construite in diferite dimensiuni, in functie de proiect si de locul in care sunt instalate. In general, terariul are doi sau patru pereti de sticla si poate fi folosit in designul de interior ca o piesa de sine statatoare.

De exemplu, un terariu cu doi pereti de sticla poate tine loc de perete decorativ. Ai fost vreodata in vizita la un muzeu de istorie naturala? Terariile cu doi pereti sunt foarte des folosite in prezentarea exponatelor din muzee sau gradini zoologice.

Iata un exemplu de terariu cu doi pereti de sticla, cu rol de perete decorativ viu

Terariul are o lungime de 7m, inaltime 2,8m si adincime 0,60m. Proiectul a fost realizat pentru o cladire de birouri, la etajul 7.

Un terariu poate fi construit in mai multe forme (cub, paralelipiped, hexagon) si poate fi pozitionat in living room, receptie hotel, restaurant, sala de evenimente, ca decor. De asemenea poate fi si decor in dormitor sau in camera de zi, putand fi realizate la dimensiuni potrivite pentru astfel de spatii.

Ce poate aduce in plus un terariu in spatiul tau?

• Un spatiu verde, tropical sau exotic, in care poti admira din mai multe unghiuri, ecosistemul recreat.
• Oaza de natura relaxanta, care creste starea de bine si productivitatea la locul de munca.
• O varietate de plante vii, tropicale, care cresc si infloresc in mod natural, de care nu te-ai putea bucura in mod normal din confortul spatiului personal.
• Ceva nou si educativ, in care oricine poate invata concepte generale despre ecosistem, simbioza sau ciclul natural al plantelor.
• Pentru cei mici, un terariu poate fi o metoda extraordinara de a interactiona cu natura si de a invata importanta comuniunii om-natura.

Fiecare terariu este special in felul lui, dar cu siguranta cele mai deosebite sunt cele de mari dimensiuni, in care se creaza un adevarat microunivers pe care il poti vedea in fiecare zi cum evolueaza.

Iata cateva exemple de terarii de mari dimensiuni, personalizate, automatizate si construite la comanda pentru spatii de birouri, holuri de reprezentanta si gradini zoologice.

Terariu cu o singura fata, lungime 3m, inaltime 3m si adincime de 80cm, complet automatizat. Proiectul a fost creat pentru un bistro.

Dimensiuni proiect: 70cm lungime, 2,40m inaltime si 70cm adancime. Acest terariu a fost crea pentru a fi amplasat intr-o locuinta normala, de dimensiuni medii sau mari, in dormitor sau living. Are sursa de apa independenta si nu are nevoie decat de o priza alimentata cu curent electric. Contine plante naturale tropicale.

Stiai ca terariile de mari dimensiuni in care traiesc serpi, reptile se numesc Vivarii?

Vivariul este un tip de terariu in care se reproduce habitatul natural al fiecarei specii de reptile. Pot avea dimensiuni de la 1m lungime pana la 15m.

Iata un exemplu de vivariu

Vivariul are 15m lungime, 3m inaltime si 1,5m adancime. Beneficiarul acestui proiect este Dino Parc, Rasnov, cel mai mare parc tematic despre dinozauri din Romania. Vivariul beneficiaza de automatizare completa si de monitorizare digitala a conditiilor de mediu (umiditate/temperatura).

Daca iti doresti un terariu de mari dimensiuni, afla ca acest concept este unul unic in Romania si poate fi realizat de echipa Touch Design din Bucuresti.

Concepute pentru a recrea natura in cele mai mici detalii, terariile Touch Design, sunt sunt adevarate „insule de natura” sau gradini interioare ce pot fi introduse in orice ambient, oferindu-i un aspect cu totul spectaculos, gratie continutului viu si evolutiv si fara a avea grija intretinerii.

Fiecare terariu este gandit si implementat cu grija de catre echipa de creatie si productie Touch Design:

· Umiditate controlata prin sistem de irigare automat
· Sistem de iluminare automat, care simuleaza ciclul zi/noapte
· Intretinere minima

Sursa imagini: portofoliul Touch Design

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele