TESTARE masivă a patru posibile tratamente pentru COVID-19. Vezi care sunt medicamentele folosite

0
test-coronavirus
- Reclama -

Organizația Mondială a Sănătății a lansat un program de testare masivă la scară globală a patru posibile tratamente pentru COVID-19. Testele sunt făcute în mai multe țări grav afectate de coronavirus și au ca scop găsirea unei soluții pentru ameliorarea stării celor deja infectați.

 

Statele participante vor testa cele patru tratamente și vor compara datele și informațiile obținute de fiecare în parte pentru a ajunge la o soluție aplicabilă pe scară largă.

Proiectul se numește “Solidarity trial”, iar țările care și-au anunțat participarea în primă fază sunt Argentina, Bahrain, Canada, Franța, Iran, Norvegia, Africa de Sud, Spania, Elveția și Thailanda, conform anunțului făcut de directorul general al instituției, Tedros Adhanom Ghebreyesus. Acesta și-a exprimat încrederea că multe alte țări se vor alătura acestui program pentru testarea celor patru tratamente.

Directorul a mai adăugat că s-au strâns până acum fonduri de peste 43 de milioane de dolari de la peste 173.000 de persoane și organizații, la câteva zile de la lansarea acestuia (COVID-19 Solidarity Response Fund).

 

- Reclama -

Care sunt medicamentele și cum vor decurge testele

 

Cele patru tratamente date spre testare sunt: Remdesivir, Clorochină și hydroxychlorochină, Ritonavir/lopinavir și Ritonavir/lopinavir + interferon beta.

 

Remdesivir

Un medicament antiviral, dezvoltat pentru a combate Ebola și virușii similari cu Ebola. Cercetătorii au testat Remdesivir în 2017 și au demonstrat că poate inhiba virușii care provoacă SARS și MERS. Primul pacient diagnosticat cu coronavirus în SUA a fost tratat cu Remdesivir, iar condiția sa s-a îmbunătățit din ziua următoare, potrivit unui studiu publicat în New England Journal of Medicine (NEJM) și citat de Science Magazine.

”Remdesivir are cel mai mare potențial de a fi utilizat în tratamentele clinice”, a declarat Jiang Shibo, epidemiolog la Universitatea Fudan din Shanghai.

 

Clorochină și hydroxychlorochină

Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat – bazându-se pe rezultatele unor teste – că această combinație între un medicament împotriva malariei (hydroxychlorochină) și un antibiotic (azithromycin) poate fi un ”game changer” în lupta anti-coronavirus.

Un studiu, publicat în International Journal of Antimicrobial Agents și realizat de cercetători de la două universități din Marseille, arată că un număr de pacienți infectați cu coronavirus au răspuns la tratamentul cu o combinație între un medicament împotriva malariei (hydroxychlorochină) și un antibiotic (azithromycin).

Studiul, făcut pe un număr limitat de pacienți, arată că anumite combinații între cele două medicamente scurtează dramatic infecția și ameliorează simptomele coronavirusului.

 

Ritonavir/lopinavir

Combinația de Ritonavir și Lopinavir e comercializată deja în SUA încă din anul 2000 și este prescrisă în cazuri de infectare cu virusul HIV.

Combinația dintre cele două molecule poate inhiba dezvoltarea altor virusuri, precum coronavirusul, fiind deja testat pe pacienți cu SARS și MERS.

Primele teste cu combinația de Ritonavir și Lopinavir nu au fost încurajatoare, potrivit Science Magazine. Ele au fost realizate în Wuhan (China), dar pacienții tratați erau extrem de bolnavi, și e posibil ca tratamentul să nu fie eficient decât în stadiile inițiale ale infecției.

 

Ritonavir/lopinavir + interferon beta

Programul ”Solidarity trial” lansat de OMS va testa și o combinație a Ritonavir/lopinavir cu interferon beta, o moleculă care e utilizată în mod normal pentru reducerea inflamațiilor. Primele teste au loc în Arabia Saudită.

”Această problemă globală cere soluții globale urgente. Scopul este să găsim rapid medicamentele care vor salva vieți în bătălia globală împotriva coronavirusului”, a declarat Daniel Kertesz, reprezentantul OMS în Thailanda

 

UPDATE: 143 de cazuri noi de infectare cu coronavirus depistate în ultimele 24 de ore în România

 

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele