IQOS, micul spion cu aromă de tutun

0

Alături de reţelele sociale şi diferitele aplicaţii, dispozitivele electronice de fumat colectează date despre cei care le folosesc. Dezvăluirea a fost făcută de un fost angajat al companiei americane Philip Morris. Potrivit agenţiei Reuters, dispozitivele iQOS ar avea capacitatea de a stoca informaţii despre obiceiurile utilizatorilor, cum ar fi câte fumuri trag pe zi sau câte ţigarete.

După dezbaterea legată de efectele negative ale sistemului iQOS asupra sănătății, aflăm că dispozitivul de fumat ar putea să ne urmărească.

Un raport recent atrage atenția asupra unui alt pericol ce vine la pachet cu țigările iQOS. Există dovezi clare conform cărora gadgetul în care îți introduci țigara Heet îți înregistrează practicile de fumător. Dintr-un punct de vedere, gadgetul cu pricina se comportă ca un calculator, are un microcontroller și o memorie.

Citește și Liviu Pop: „Am preferat să blocăm anumite reforme în educaţie pentru că ne era mai comod”

Conform fostului angajat, datele ar putea să fie folosite în scopuri comerciale.

Orice cumpărător de iQOS își dă datele personale celui care i-a vândut aparatul, iar Philip Morris și-a creat deja o bază de date cu utilizatorii noului său gadget. Printr-un software care preia ulterior datele din aparat, conglomeratul multinațional îți poate crea un profil detaliat de fumător și poate folosi acele informații pentru a-ți promova mai eficient alte produse.

Contactaţi de Reuters, reprezentanţii firmei nu au negat informaţiile. Au precizat însă că datele colectate nu sunt legate de un consumator anume, ci doar de dispozitivul pe care acesta îl foloseşte.

Comitetul US Food and Drug Administration a atras atenția asupra faptului că Philip Morris International Inc nu ar trebui să aibă dreptul de a pretinde că dispozitivul electronic de tutun iQOS poate reduce riscul bolilor cauzate de tutun pentru fumătorii care trec complet de la țigări la acest aparat.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele