Festivalul Internaţional de Film Transilvania 2020 va debuta pe 31 iulie

0

Festivalul Internaţional de Film Transilvania 2020 va debuta, pe 31 iulie, cu proiecţia în aer liber a comediei romantice „La Belle Époque” (2019), cu Daniel Auteuil, Fanny Ardant şi Doria Tillier în distribuţie.

 

Protagonistul din „La Belle Époque”, jucat de starul francez Daniel Auteuil, alege să retrăiască ziua în care a cunoscut-o pe soţia sa, interpretată de Fanny Ardant. Recompensată în 2018 cu Trofeul Transilvania pentru întreaga carieră, celebra actriţă franceză a obţinut anul acesta trofeul César pentru interpretare cu rolul din comedia semnată de Nicolas Bedos. „La Belle Époque” a fost proiectat în premieră mondială la Cannes 2019.

Biletele pentru deschiderea oficială TIFF 2020 au fost puse în vânzare pe tiff.eventbook.ro, numărul acestora fiind limitat, respectând astfel condiţiile impuse de autorităţi pentru evenimentele în aer liber.Cea de-a 19-a ediţie a TIFF va avea loc până pe 9 august, la Cluj-Napoca.Câteva dintre cele mai aşteptate filme ale anului, premiate în festivaluri şi la Oscar, vor rula în fiecare seară pe ecranul din Piaţa Unirii. Finalul festivalului va fi marcat de proiecţia „Effacer l’historique”, o comedie de Benoît Delépine şi Gustave Kervern, recompensată cu premiul special al juriului Berlinalei de anul acesta, care pune faţă în faţă personaje trecute de vârsta a doua cu tehnologia care pare să le saboteze vieţile.

Opt dintre lungmetrajele realizate de cineastul italian Federico Fellini, multe dintre ele restaurate digital, şi şase producţii recente italiene vor fi prezentate la ediţia de anul acesta a Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

 

Citește și: Casă cu aspect tradițional în Slănic Prahova: întâi casă de vacanță, apoi casa bunicilor

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele