Combaterea ambroziei, 430 de kilometri de drumuri doar în Ilfov

0

Consiliul Judeţean Ilfov a început, miercuri, acţiunile de combatere a ambroziei, astfel, până pe 10 iunie trei utilaje vor cosi iarba din zona drumurilor judeţene, iar ulterior autoritatea locală va ierbicida.

 

“Ne aflăm pe DJ 200, în localitatea Dascălu (…), suntem cu utilajul tip Unimog pentru a executa operaţiunea de cosire a ierbii care se află în zona de siguranţă a drumului. Printre iarbă ştim ca se află şi buruiana numita ambrozie”, a declarat directorul Direcţiei Investiţii din cadrul CJ Ilfov, Constantin Călinoiu, în cadrul unui clip video postat pe pagina de Facebook a CJ Ilfov.

El a menţionat că, potrivit Legii nr. 62/2018, pentru combaterea ambroziei trebuie să acţioneze proprietarii de terenuri particulare şi autorităţile locale referitor la terenurile aflate în proprietatea statului.”Noi executăm această operaţiune pe aproximativ 430 de kilometri de drum judeţean. În momentul actual executăm operaţiunea cu trei utilaje tip Unimog, ele sunt împărţite pe zone (ale judeţului – n.r.) şi executăm această operaţiune până pe data de 10 iunie, când vrem să finalizăm. După aceasta, Direcţia Plantelor din cadrul Consiliului Judeţean Ilfov va executa operaţiunea de ierbicidare pentru combaterea buruienii numită ambrozie”, a precizat Constantin Călinoiu.

Citește și: Sute de angajați pe „pile” care au fost disponibilizați se simt neîndreptățiți

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele