Comisarul Radu Gavriș, căruia Carmen Dan i-a cerut demisia la începutul anului, numit adjunct al Poliției Capitalei

0

Comisarul-şef, Radu Gavriş, şeful Serviciului Omoruri, a fost numit joi, pentru o perioadă de șase luni, director general adjunct al Poliției Capitalei, pe linie de poliție judiciară. Decizia a fost luată de șeful Poliției Române, chestorul general Ioan Buda.

Radu Gavriș este cunoscut pentru cazurile grele la care a lucrat, precum cazul medicului Burnei, moartea polițistului Bogdan Gigină sau incendiul din clubul Colectiv.

La finalul anului trecut, într-un interviu pentru Digi24, Gavriș a criticat dur propunerile PSD-ALDE-UDMR de modificare a Codului penal, despre care a spus că vor duce la situaţii revoltătoare: ca un suspect de pedofilie să fie prezent la audierea victimei ori ca violatori şi criminali să nu fie pedepsiţi, pentru că imaginile filmate de camerele de supraveghere nu pot fi folosite de anchetatori.

Ulterior acestor critici, în ianuarie 2018, ministrul de interne Carmen Dan i-a cerut lui Radu Garviș să facă un pas în spate de la șefia serviciului omoruri, sub pretextul că această structură este responsabilă de actele repetate de pedofilie comise de un polițist de la Rutieră.

”Aștept din partea Serviciului Omoruri să extindă cercetările față de toate situațiile în care există indicii că au fost săvârșite de polițistul agresor și care nu au fost finalizate până acum. Cred, de asemenea, că o informare a corectă opiniei publice referitor la stadiul anchetei trebuie să aibă loc cu audierea de astăzi din instanță, pentru a nu ne limita doar la transmiterea de informații în mod selectiv către mass-media, pe surse. Spun că aștept din partea Serviciului Omoruri, pentru că aștept ca șeful acestui serviciu să facă un pas în spate. Așa cum aștept să facă acest pas în spate și șeful de la Control Intern din cadrul Brigăzii Rutiere”, a declarat atunci Carmen Dan.

În urmă cu două zile însă, Dan l-a reevaluat pe Gavriș, căruia i-a mulțumit pentru contribuția la găsirea pistolului furat pe 10 august de la jandarmerița bătută în Piața Victoriei.

„Poliţia Română a identificat ieri (luni, n.r.) arma dispărută. Pentru noi este o activitate pe care am reuşit să o ducem la sfârşit cu succes şi vă rog să ne credeţi că am fost extrem de capacitaţi să găsim arma într-un timp atât de scurt. Vreau să adresez pe această cale mulţumiri celor care au coordonat activităţile de identificare a armei. Mulţumirile mele se adresează tuturor structurilor de Poliţie, pentru că această activitate se desfăşoară într-o strânsă colaborare, dar şi structurii de crimă organizată coordonată de domnul Gavriş. Eu sunt omul care, atunci când trebuie să facă referire la o activitate care m-a nemulţumit ca ministru, fac referire fără ezitare şi trag semnale de alarmă, dar şi omul care mulţumeşte şi recunoaşte determinarea şi capacitatea, profesionalismul cu care s-a lucrat”, a declarat Carmen Dan, la finalul audierilor din comisia de apărare din Parlament.

Citește și Carmen Dan recunoaște că in noaptea protestelor a stat până la 3 dimineața în minister:Am dorit să împărtășesc trăirile

De Vlad Mitu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele