Comisia Iordache începe modificarea codurilor penale: ”Totul este pe repede înainte”

0

Comisia parlamentară specială în domeniul justiției, condusă de Florin Iordache, a fost convocată marți, începând cu ora 15.30.

Deputatul PNL Gabriel Andronache a declarat că şedinţa comisiei parlamentare speciale pentru legile Justiţiei convocată pentru marţi dovedeşte că majoritatea parlamentară doreşte o adoptare “pe repede înainte, (…) total neprocedurală” a modificărilor la codurile penal şi de procedură penală, fără a mai aştepta opiniile forurilor internaţionale.

“Opinia mea este că modalitatea pe care au ales-o colegii din majoritatea parlamentară de a reglementa pe repede înainte unele situaţii, care, în mod evident, ar trebui mai întâi să aştepte opinia Comisiei de la Veneţia, este o modalitate total neprocedurală de a soluţiona această chestiune. În opinia noastră, am mai spus-o şi altădată, această comisie ar trebui să aştepte în mod evident toate opiniile forurilor internaţionale care au fost solicitate în această direcţie”, a afirmat Andronache, la Parlament, potrivit Agerpres.

Întrebat ce vor face PNL sau şeful statului dacă votul în Parlament la modificările privind codurile penale va fi dat doar pe articolele declarate constituţionale de CCR, el a spus:

“Bineînţeles că noi mai avem o cale de atac şi, în mod aproape sigur, o vom exercita în măsura în care vom identifica motive şi noi considerăm că putem identifica astfel de motive, adică să sesizăm din nou Curtea Constituţională”.

Deputatul liberal Ioan Cupşa a mai precizat că liberalii vor sesiza la CCR acele articole care nu au fost supuse controlului de constituţionalitate.

Citeşte şi Tarcea crede că sesizarea lui Iordache încalcă voința Curții Constituționale

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele