Comisia lui Florin Iordache contestată la CCR de PNL

0

Ludovic Orban a anunțat că PNL va trimite la CCR o sesizare privind hotărârea Parlamentului de constituire a comisiei speciale privind legile justiţiei. Orban a precizat că PNL va sesiza şi Comisia de la Veneţia.

Citiți și Bâlbe PSD-iste. Liderii partidului se contrazic pe remanierea guvernamentală

”Am decis să mandatăm Comisia juridică a PNL să mandatăm sesizarea Comisiei de la Veneţia, ca urmare a faptului că majoritatea din Birourile permanente a hotărât să respingă solicitarea PNL ca Parlamentul în ansamblu să sesizeze Comisia de la Veneţia în privinţa modificărilor la legile justiţiei”, a precizat liderul PNL, potrivit News.ro.

Uniunea Salvaţi România a depus joi la Curtea Constituţională o sesizare de neconstituţionalitate cu privire la Hotărârea de înfiinţare a Comisiei speciale pentru legile justiţiei, considerând că  “PSD-ALDE a acordat Comisiei speciale atribuţii ilegale, care potrivit Regulamentului celor două Camere revin Comisiilor juridice permanente, pentru a scurta la maxim timpul de dezbatere şi de adoptare a modificărilor legilor justiţiei”.

Conform USR, din hotărârea de înfiinţare nu rezultă cu claritate care este rolul acestei Comisii speciale, ceea ce creează o confuzie între acesta şi atribuţiile comisiilor permanente, iar parcursul ulterior al proiectelor de lege devine incert şi impredictibil.

Sesizarea USR va fi discutată pe 13 decembrie de CCR.

Judecătorii pot fi numiți, la cererea motivată, în funcția de procuror la parchetele de pe lângă judecătorii, iar procurorii în funcția de judecător la judecătorii, prin decret al Președintelui României, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii, cu respectarea condițiilor prevăzute de lege, a decis luni Comisia parlamentară specială pentru Legile Justiției.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele