Companiile de transport se pregătesc pentru distribuția de vaccin anti coronavirus

0
- Reclama -

Companiile de transport se pregătesc pentru distribuția de vaccin anti coronavirus. Pe lângă cursa pentru găsirea celui mai eficient vaccin anti COVID s-a mai dat startul într-o întrecere: cea pentru găsirea celui mai bun transportator al vaccinului.

 

Pfizer, aproape de a cere aprobarea vaccinului anti coronavirus, a anunțat că acest vaccin va avea nevoie de condiții absolut speciale de transport.

Și AstraZeneca a anunțat că vaccinul pe care îl dezvoltă împreună cu Universitatea Oxford are rezultate din ce în ce mai încurajatoare.

Potrivit unui studiu publicat în revista medicală The Lancet, vaccinul la care lucrează compania AstraZeneca împreună cu Universitatea Oxford dezvoltă un puternic răspuns imunitar în rândul persoanelor în vârstă, dând speranțe că și categoria cea mai expusă unor forme grave de infectare va fi protejată în mod eficient.

- Reclama -

Transport la -79 de grade C

Companiile interesate să prindă contracte de transport și distribuție pentru vaccinul anti coronavirus se pregătesc deja din punct de vedere logistic.

Potrivit informațiilor furnizate de Pfizer, vaccinul trebuie stocat și transportat la temperatura de minus 79 de grade. Companiile de transport interesate să prindă contracte se pregătesc deja din punct de vedere logistic.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a făcut un apel la o distribuție echitabilă a dozelor de vaccin către statele lumii. E de așteptat ca majoritatea transporturilor să treacă prin inima Europei, unde de asemenea se fac pregătiri.

Vezi și Casoteca.ro – magazin

Aeroportul din Bruxelles este deja un jucător important pe piața transporturilor farma, nu mai puțin 20 la sută din transporturile mondiale de vaccinuri plecă de pe acest aeroport.

”Ne așteptăm ca odată cu distribuția vaccinurilor anti COVID să devenim un hub. 50% din transportul de vaccinuri se face pe calea aerului” declară un oficial al Air Cargo Belgia.

Vezi și Aeroporturile din Franța se pregătesc pentru transportul vaccinului anti COVID-19

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele