Comuniștii chinezi au mințit și au ascuns cifre despre coronavirus

0
- Reclama -

Comuniștii chinezi par mai sinceri decât oricând, poate că sunt apăsați de coronavirus sau, pur și simplu, au găsit o cale să facă bani de pe urma acestei situații tragice, tragic cât 2000 de oameni morți.

Președintele Chinei, Xi Jinping, a dat primele ordine legate de gestionarea crizei coronavirusului încă din 7 ianuarie, potrivit unui articol apărut în oficiosul Partidului Comunist Chinez și citat de presa internațională. Este o informație surprinzătoare, dat fiind că până acum versiunea oficială era că liderii Chinei au aflat despre noul virus abia în 20 ianuarie.

Citește și Coronavirus: peste 66 de mii de persoane infectate și 1523 de decese

De ce contează această diferență de 13 zile? Pentru că în China s-a acumulat o nemulțumire uriașă la adresa liderilor de partid și de stat, acuzați de populație că au gestionat prost criza iscată de noul virus căruia nu i-a fost găsit antidotul nici până acum.

Or, prin această asumare, Xi Jinping poate atrage și mai multă nemulțumire, care până acum fusese canalizată mai degrabă spre autoritățile locale.

- Reclama -

Anunțul lui Xi Jinping vine într-un moment politic important: pe 5 martie ar trebui să înceapă activitatea organului legislativ chinez (parlamentul format din reprezentanții partidului unic), iar în acest an e programat Congresul Partidului Comunist în care Jinping ar fi urmat să își întărească poziția și mai mult.

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele