Comuniștii chinezi au mințit și au ascuns cifre despre coronavirus

0

Comuniștii chinezi par mai sinceri decât oricând, poate că sunt apăsați de coronavirus sau, pur și simplu, au găsit o cale să facă bani de pe urma acestei situații tragice, tragic cât 2000 de oameni morți.

Președintele Chinei, Xi Jinping, a dat primele ordine legate de gestionarea crizei coronavirusului încă din 7 ianuarie, potrivit unui articol apărut în oficiosul Partidului Comunist Chinez și citat de presa internațională. Este o informație surprinzătoare, dat fiind că până acum versiunea oficială era că liderii Chinei au aflat despre noul virus abia în 20 ianuarie.

Citește și Coronavirus: peste 66 de mii de persoane infectate și 1523 de decese

De ce contează această diferență de 13 zile? Pentru că în China s-a acumulat o nemulțumire uriașă la adresa liderilor de partid și de stat, acuzați de populație că au gestionat prost criza iscată de noul virus căruia nu i-a fost găsit antidotul nici până acum.

Or, prin această asumare, Xi Jinping poate atrage și mai multă nemulțumire, care până acum fusese canalizată mai degrabă spre autoritățile locale.

Anunțul lui Xi Jinping vine într-un moment politic important: pe 5 martie ar trebui să înceapă activitatea organului legislativ chinez (parlamentul format din reprezentanții partidului unic), iar în acest an e programat Congresul Partidului Comunist în care Jinping ar fi urmat să își întărească poziția și mai mult.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele