Conducerea OMS se ”gudură” pe lângă SUA

0
- Reclama -

Şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a lăudat  ”imensa” şi ”generoasa” contribuţie a Statelor Unite la sănătatea globală, în încercarea de a salva relaţiile cu acestea.

 

Acuzând OMS de părtinire faţă de China şi că ar fi ignorat o reacţie iniţială secretă la epidemia de COVID-19, Trump a anunţat vineri că întrerupe relaţiile Washingtonului cu OMS.

Însă şeful OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat la un briefind de presă online că speră că organizaţia va putea continua colaborarea de lungă durată cu Statele Unite.

”Contribuţia Statelor Unite şi generozitatea lor la sănătatea globală de-a lungul mai multor decenii a fost imensă şi a făcut o diferenţă mare pentru sănătatea publică din întreaga lume”, a spus el.China a reacţionat cu furie la decizia lui Trump, afirmând că este o politică egoistă şi impulsivă, a unei administraţii  americane care este ”dependentă” de renunţarea la organizaţiile şi tratatele internaţionale.

- Reclama -

Tedros, care este etiopian, a spus că nu ştie decât din presă despre decizia SUA, fără să existe încă o comunicare oficială din partea guvernului lui Trump. El a refuzat să răspundă la alte întrebări despre poziţia Statelor Unite.

Citește și: Trump vrea să trimită armata pe străzi

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele