Conflict de interese: Tudorel Toader și-a angajat finul în Minister

0

Finul lui Tudorel Toader, Alexandru Popica Loghin (26 de ani), a fost unul dintre cei 472 de candidați pentru unul dintre cele 31 de posturi de „personal de specialitate asimilat judecătorilor și procurorilor”, concurs organizat de Ministerul Justiției. Procedura a constat într-o probă de verificare a cunoștințelor de limbă stăină, una scrisă și un interviu.

 15 candidați pe un loc 

Popica Loghin a reușit să obțină postul și, în luna august 2018, a depus prima declarație de avere. Din document reiese că anterior nu avusese nici un loc de muncă și nici un venit. În 2015, el devenise avocat stagiar în cadrul Baroului Iași.

Tânărul neagă orice intervenție a nașului. „A fost un examen grilă ceea ce nu a afectat caracterul imparțialității examenului”, a declarat Popica Loghin pentru Newsweek România.

Citește mai multe detalii pe Newsweek.ro

El afirmă că nu a discutat cu Toader înainte de concurs și nici nu-și mai amintește când s-au întâlnit cele două familii în Iași. La minister, acest lucru s-a întâmplat „de două-trei ori” după ce s-a angajat, fiind vorba de saluturi și discuții protocolare.

Ministrul Tudorel Toader a declarat pentru Newsweek România că nu a avut nicio legătură cu examenul: „Nu am făcut parte din comisie, nici astăzi nu știu cine a făcut parte din comisie, cine a făcut subiectele și cine a corectat!”

Citește și UPDATE Amendamentul lui Dragnea aprobat: Vitamina D în defavoarea SRI

 

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele