Congresul Mondial al Telefoniei Mobile a început la Barcelona

0

Congresul Mondial al Telefoniei Mobile (MWC), cea mai mare reuniune anuală a industriei telecomunicaţiilor, a început luni la Barcelona, devenind unul din principalele evenimente destinate profesioniştilor din întreaga lume, care se desfăşoară în format fizic după debutul pandemiei de Covid-19.

 

“Este absolut incredibil să fiu din nou aici pe scenă, la Barcelona”, a declarat Mats Granryd, directorul general al Asociaţiei Mondiale a Operatorilor (GSMA), entitatea responsabilă pentru Congresul Mondial al Telefoniei Mobile (MWC), în discursul său inaugural.

MWC, un eveniment care în mod tradiţional are loc la finele lunii februarie, a fost decalat pentru perioada 28 iunie -1 iulie din cauza pandemiei de Covid-19 şi în plus se va derula într-un format hibrid, combinând conferinţele virtuale cu standurile instalate în centrul expoziţional Fira din Barcelona.

Potrivit AFP, mai multe zeci de persoane s-au aşezat luni dimineaţa la coadă în faţa unui centru unde se fac teste Covid-19, o etapă preliminară obligatorie înainte de a putea intra în centrul expoziţional Fira.

Participanţii la MWC vor trebui să poarte în permanenţă o mască sanitară de tip FFP2, să completeze în fiecare dimineaţă o declaraţie pe propria răspundere că nu au niciun simptom de boală şi să circule printre standuri numai în direcţia stabilită.

Cu toate acestea, ediţia din 2021 a MWC va fi marcată de absenţa unor nume importante din rândul producătorilor de echipamente de telecomunicaţii, după anularea precedentei ediţii care a fost decisă exact înaintea intrării mondiale în carantină, în primăvara lui 2020.

Gigantul sud-coreean Samsung, grupul finlandez Nokia şi cel suedez Ericsson, precum şi companiile americane Google şi Facebook vor participa la ediţia din acest an a MWC numai online, de teama contagiunii.În schimb, grupul chinez Huawei, viza de sancţiunile americane care i-au afectat vânzările, va fi cel mai important producător de echipamente de telecomunicaţii care va fi prezent fizic la MWC, alături de operatorii de telecomunicaţii Orange şi Telefonica.

În plus, spre deosebire de anii precedenţi, niciunul din marii producători de telefoane nu va veni cu noutăţi la Barcelona, chiar dacă micile firme chineze şi europene ar urma să dezvăluie noi dispozitive.

Ajutor de stat de 225,5 milioane de lei pentru crescătorii de bovine

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele