Președintele Azerbaidjanului și-a numit soția prim-vicepreședinte

0
- Reclama -

Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliev, și-a numit soția, Mehriban Aliyeva, prim-vicepreședinte al republicii.

Chiar dacă are 52 de ani, Aliyeva apare frecvent pe coperțile revistelor de modă și este considerată una dintre cele mai frumoase prime-doamne ale lumii. Nu lipsesc nici înțepăturile, într-o notă publicată de WikiLeaks, diplomaţi americani consideră că Mehriban Aliyeva are probleme cu expresia feţei, după „operaţii estetice substanţiale, realizate probabil în străinătate” şi poartă rochii provocatoare chiar şi pentru Occident.

Potrivit Constituției azere, prim-vicepreședintele republicii preia atribuțiile președintelui, în cazul în care acesta nu este în măsură să le exercite. Potrivit Agerpres, în septembrie trecut, în Azerbaidjan a avut loc un referendum privind modificarea Constituției, care a fost contestat de opoziție și diferite organizații pentru apărarea drepturilor omului. Printre modificările votate figurează extinderea mandatului președintelui de la cinci la șapte ani, instituirea funcției de prim-vicepreședinte al republicii și scăderea la 35 de ani a vârstei de la care o persoană poate candida la funcția de președinte al țării.

Funcția de prim-vicepreședinte, ale cărei prerogative le depășesc pe cele ale premierului, a fost vacantă până la numirea soției lui Aliev.

- Reclama -

sursa foto: mehriban-aliyeva.az

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele