andrei-postolache-iasi-orwell

Un consilier ieșean propune ca în loc de mâncare gratis, să se dea Constituția României sau „1984” de Orwell

Redactie

Consilierul independent din Iași,  Andrei Postolache, a depus un proiect de hotărâre locală pentru eliminarea mesele publice oferite anual în Piața Unirii din Iași, în zilele de 24 Ianuarie și 1 Decembrie.
„Am depus astăzi un proiect de hotărâre locală prin care eliminăm mesele publice (5000 de plăcinte în 2017) date în Piața Unirii de 24 Ianuarie și 1 Decembrie, ocazii constante de îmbulzeală și umilință, iar cu acei bani, printre altele, distribuim cărți gratis participanților la festivități. Printre sugestiile primite într-o consultare publică ad-hoc au fost Constituția României și 1984, de George Orwell.
Aceste mese nu pot fi numite acțiuni sociale, pentru că dacă vrei să ajuți nevoiașii nu-i hrănești de două ori pe an în piața publică cu presa de față, o faci altfel. Ele sunt spectacole politice învechite care pervertesc scopul nobil al sărbătoririi acestor zile naționale și a semnificației lor”, scrie Andrei Postolache pe pagina sa de facebook.

Consilierul Andrei postolache a publicat și proiectul de hotărâre locală:

„Art.1. În cadrul festivităților organizate de Primăria Iași cu ocazia zilelor de 24 Ianuarie și 1 Decembrie, nu se vor mai oferi mese gratuite pentru participanții la festivitățile din Piața Unirii.
Art. 2. În limitele bugetului, sumele care se foloseau până acum pe aceste mese se vor folosi pentru următoarele:
1. Organizarea de către Primărie a unor evenimente de voluntariat în acele zile prin care locuitorii Iașului să fie încurajați să doneze sau să se voluntarize în acțiuni de ajutorare a nevoiașilor;
Citește și: Casa în care s-a ascuns Cuza în timpul alegerilor din 24 ianuarie 1859, un monument necunoscut al Bucureştiului
2. Suplimentarea în aceste zile a bugetului uzual alocat cantinelor sociale și altor mecanisme de ajutorare a nevoiașilor;
3. Distribuirea gratuită, la festivitățile din Piața Unirii, a unui număr de exemplare din diverse cărți, cum ar fi de exemplu: Constituția României, cărți despre istoria Iașului (de exemplu Vasile Panopol – Pe ulițele Iașului, sau cărțile lui Ion Mitican), cărți despre evenimentul sărbătorit, cărți din literatura universală despre libertate și prețul pierderii ei (de exemplu George Orwell – 1984).
Art. 3. Activitățile de la Art 2, aliniatele 1) și 1) nu se vor desfășura în Piața Unirii sau oriunde în vecinătatea festivităților oficiale, ci acolo unde sunt nevoiașii: fie pe stradă, fie la diversele centre de plasament sau cantine sociale unde aceste activități se pot desfășura în cadrul lor normal.
Art. 4. Împărțirea banilor între activitățile de mai sus, și forma detaliată de organizare a acestor activități se va decide de la an la an, căzând în responsabilitatea executivului local.”
Sursă foto: www.digi24.ro

Citeste si...  Mario Iorgulescu a fost dat în urmărire generală
Distribuie articol:
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *