Consiliul Concurenţei, anchetă legată de medicamentele eliberate fără reţetă

0

Consiliul Concurenţei va demara o anchetă sectorială axată pe medicamentele eliberate fără reţetă, a anunţat preşedintele autorităţii, Bogdan Chiriţoiu.

”În ceea ce priveşte priorităţile, în 2018, ne propunem să finalizăm cazuri de încălcare a legislaţiei de concurenţă din domenii importante – asigurări, comerţ alimentar, transport de gaze naturale – şi anchetele sectoriale privind sectorul bancar, comerţul cu amănuntul al combustibililor şi domeniul gazelor naturale. În domeniul farmaceutic, vom iniţia o anchetă sectorială axată pe medicamentele eliberate fără reţetă. Similar Monitorului preţurilor alimentelor, lansat în 2016 şi care va fi extins în 2018, Monitorul carburanţilor va permite crearea unei platforme de monitorizare şi comparare a preţurilor combustibililor auto. Acest lucru va accentua concurenţa între companiile de pe această piaţă, ceea ce va avea efecte benefice asupra preţului carburanţilor, dar şi asupra calităţii acestora, serviciilor oferite în staţiile de distribuţie a carburanţilor etc”, a anunţat preşedintele instituţiei, Bogdan Chiriţoiu, la prezentarea raportului pentru 2017.

Anul trecut autoritatea de concurenţă a iniţiat cele mai multe investigaţii privind posibile carteluri şi abuzuri de poziţie dominantă din istoria instituţiei, reprezentând 89% din totalul procedurilor declanşate. În anul 2017 valoarea totală a amenzilor impuse de Consiliul Concurenţei a fost de 123,1 milioane de lei (aproximativ 27 milioane de euro). Comparativ, bugetul pe care instituţia l-a primit din fonduri publice în 2017 a fost de 47,1 milioane de lei (aproximativ 10,3 milioane de euro).

Citește și: Trenurile CFR Călători au avut, în 2017, întârzieri de aproape 9 ani

 

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele