Consiliul Legislativ, Florin Iordache: aviz favorabil pentru desființarea Secției Speciale

0
- Reclama -

Consiliul Legislativ, condus de fostul deputat PSD Florin Iordache, promotorul Ordonanței de Urgență 13, a dat aviz favorabil cu observații proiectului privind desființarea Secției pentru investigarea infracțiunilor din Justiție.

 

Printre problemele semnalate de Consiliul Legislativ se numără faptul că trebuie să se stabilească modul de preluare a dosarelor aflate pe rolul SIIJ sau cum vor fi redistribuite posturile

„Textul este lipsit de claritate și precizie normativă, întrucât „cauzele aflate în curs de soluţionare Ia nivełul Secţiei” nu pot fi „transmise pe cale administrativă”, așa cum se prevede în proiect. Astfeł, în acord cu normele tranzitorii specifice în aceste situaţii, este necesar ca textul să prevadă în mod expres faptul că respectivele cauze se preiau de către parchetele competente potrivit legii. Este necesară, de aceea, reanalizarea în formularea corespunzătoare a normei”, se arată în avizul Consiliului Legislativ, semnat de Iordache.

Avizul este consultativ.

- Reclama -

Vezi și Secția Specială: resurse şi cheltuieli enorme, realizări zero

În urmă cu aproape o săptămână, Consiliul Superior al Magistraturii a dat aviz negativ proiectului susținut de ministrul Justiției, Stelian Ion.

În esență, nemulțumirile membrilor CSM au fost legate de faptul că, din forma inițială au fost eliminate anumite prevederi care le-ar fi putut oferi magistraților anumite garanții. Spre exemplu, începerea urmăririi penale a magistraților era condiționată de avizul procurorului general, iar procurorii și judecătorii puteau fi trimiși în judecată doar cu avizul secțiilor din CSM.

Vezi și Ministrul ”altă întrebare” Florin Iordache nu mai are voie la Parlament

- Reclamă -

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele