UPDATE: Constantin, ProRomânia: Tăriceanu este un rebut politic

0

Varujan Vosganian, purtător de cuvânt ALDE, vine cu replică la cele spuse de Constantin: ”De fapt, singurele declaraţii care nu sunt în spiritul discutat între conducerile celor două partide aparţin unor deputaţi Pro România care au părăsit grupurile parlamentare ALDE înaintea congresului din 2018. Poziţiile acestor parlamentari, care nu sunt mulţi la număr, pot fi de înţeles din moment ce ei au părăsit ALDE şi acum se pun în situaţia de a reîncepe dialogul cu ALDE. Numărul lor este restrâns şi nu reprezintă poziţia Pro România. Nu comentăm declaraţiile lor decât în acest context ai biografiei politice proprii şi dialogul nostru cu Pro România merge înainte”, a afirmat politicianul.

Vosganian susține declară că “Îmi dau seama că o posibilă alianţă între ALDE şi Pro România creează nelinişte în scena politică, pentru că o astfel de alianţă obligă celalte partide la atitudinile clare faţă de actul de guvernare, fie în sensul contestării, fie al sprijinirii explicite sau implicite ale guvernării. Din acest motiv, se încearcă prin diverse modalităţi împiedicarea acestei alianţe iar una dintre modalităţi este tentativa de a exagera anumite declaraţii socotindu-le ca fiind tensiuni în relaţia dintre ALDE şi Pro România”.

Știre inițială

Daniel Constantin, membru fondator ProRomânia, a declarat că nu va accepta niciodată o alianţă cu ALDE, catalogându-l pe Călin Popescu Tăriceanu drept “un rebut politic”.

“O face dintr-un simplul motiv, că domnul Tăriceanu în acest moment caută şi eu cred că decizia este luată în ALDE, să iasă de la guvernare, sperând că vor face această alianţă cu Pro România. Eu, ca fondator al Pro România, niciodată nu o să fiu de acord să facem orice fel de combinaţie politică cu domnul Tăriceanu. Nu o să fiu de acord cu acest lucru din multe puncte de vedere: neseriozitatea domnului Tăriceanu, chestiuni personale pe care le am cu dl Tăriceanu, am plecat de acolo pentru că mi-am dat seama ce fel de om este şi multă lume şi-a dat seama. (…) Pro România s-a construit pentru viitor. Tăriceanu este un rebut politic. Asta au zis cetăţenii la vot”, a spus Daniel Constantin la Realitatea TV.

Citește și Tăricene, lasă-ne!

Daniel Constantin a fost exclus în anul 2017 din ALDE pe motiv că s-a opus deciziilor partidului şi a adoptat poziţii duplicitare în legătură cu ALDE. Ulterior, Daniel Constantin s-a înscris în formaţiunea lui Victor Ponta, Pro România, devenind vicepreşedinte al partidului.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele