Contestatrul lui Dragnea, Primarul Iașului, Chirică, la a cincea vilă în Iași

0

Conform publicației ieșene, ReprterIS, Mihai Chirica s-a mutat de curând într-o nouă vilă de lux din cartierul Galata.

Primarul din Iași este cea de-a cincea proprietate și este verificat intens în aceste zile de către Agenția Națională de Integritate. Vila nouă în care s-a mutat Chirica este în imediata vecinătate a vechii sale locuințe din același cartier, anunță ReporterIS.

Pe modelul Mătușa Tamara

Agenția Națională de Integritate (ANI) a început verificarea averii lui Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, după ce ReporterIS a publicat o serie de anchete privind afacerile imobiliare ale familiei acestuia, au declarat pentru G4Media.ro surse din instituție. Investigația a început în urma unei autosesizări.

Citește și Clotilde Armand publică lista beizadelelor: copiii liderilor PSD, angajați pe bani grei la stat

Mihai Chirica este beneficiarul unei tranzacții imobiliare de 250.000 de euro făcute pe numele copilului său de 11 luni, reprezentat de bunica pensionară. Familia primarului a cumpărat un teren de 836 mp în cartierul ieșean Sărărie, la 100 m de Bolta Rece.

Tranzacția s-a făcut pe numele fiului său, care la acea dată avea 11 luni. Curator a fost mama primarului, de 74 de ani, și care are o pensie cumulată cu soțul său de 500 de euro. Achizițiile imobiliare din ultimul deceniu ale lui Mihai Chirica se ridică la o valoare reală, în momentul achizițiilor de aproape 700.000 de euro. În tot acest timp, veniturile primarului au fost de 10 ori mai mici, mai arată investigația citată.

Primarul Mihai Chirica a declarat că ”sumele necesare pentru achiziția unui teren în valoare de 250.000 de euro provin, pe de o parte, din vânzarea unui teren deținut de 11 ani de părinții mei în zona Copou, teren care a fost vândut, urmând procedurile legale, pentru suma de 100.000 de euro. Diferența de bani a fost pusă de familia mea din sumele deținute conform Declarației de Avere din anul 2018 și anii anteriori, declarații care sunt publice și afișate pe site-ul Primăriei Municipiului Iași, în conformitate cu legislația în vigoare”.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele