Contractul cu constructorul sectorului Cheţani – Câmpia Turzii din Autostrada 3 a fost reziliat

0
autostrada lugoj-deva

Ministrul Transporturilor, Cătăşin Drulă, a anunţat, joi, rezilierea contractului cu constructorul sectorului Cheţani – Sâmpia Turzii din Autostrada 3, unde progresul lucrărilor, în ultimele 5 luni, a fost de doar 1 la sută. ”destul!”, a scris Drulă pe Facebook.

 

”Destul! Pe A3, sector Cheţani-Câmpia Turzii, progresul în ultimele 5 luni a fost 1%. CNAIR a reziliat astăzi contractul cu constructorul. Cu lucrări începute în anul 2016, dar ajunse în 2021 abia la stadiul de sub 40%, nu putem face performanţă în dezvoltarea infrastructurii şi a României, în general”, a scris, joi, pe Facebook, Cătălin Drulă.

Minsitrul afirmă că firma care construieşte acest lot, ajunsă în insolvenţă şi cu subcontractori neplătiţi, ”a beneficiat de toată bunăvoinţa autorităţilor române”.

”Este soluţia pe care CNAIR a încercat din răsputeri să o evite, pentru că relicitarea restului de tronson presupune nişte proceduri de relativă durată. Însă nu mai putem priva România de acest sector din autostrada A3. Avem nevoie de infrastructură urgent. Istoria acestei licitaţii, derulate în 2015, este şi o lecţie despre acceptarea unor oferte subevaluate de companiile participante. Valoarea licitată de compania câştigătoare a fost de 280 milioane lei, pe când estimarea iniţială pentru acest lot de 15,7km era de 620 de milioane lei. Termenele erau de 4 luni proiectare şi 12 luni execuţie pentru un segment de autostradă în relief foarte uşor”, a mai scris Drulă.

Dan Barna a fost chemat la Departamentul pentru Lupta Antifraudă

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele