UPDATE: Dan Barna a fost chemat la Departamentul pentru Lupta Antifraudă

1

Dan Barna a declarat, joi, că a clarificat la Departamentul pentru Lupta Antifraudă (DLAF) lucrurile legate de semnătura sa pe anumite formulare privind participanţii la un proiect, precum şi faptul că nu s-a aflat în conflict de interese, Vicepremierul a menţionat că este optimist că în termen scurt se va închide “această poveste”.

 

“Este un dialog pe care îl solicit de doi ani. (…) Când am primit invitaţia, m-am bucurat în sfârşit că aveam ocazia să clarific eventualele lucruri care erau neclare acolo. A fost un dialog civilizat, un dialog de câteva zeci de minute, am stat undeva la jumătate de oră – 40 de minute. Au fost întrebări destul de banale legate de câteva, trei formulare de participanţi la proiect, dacă semnătura de acolo era a mea sau nu era a mea, nu a fost nicio problemă acolo. Şi am clarificat de ce nu era o situaţie de conflict de interese în ceea ce însemna angajaţii de la structura de economie socială, acea croitorie de la Sibiu, unde a fost şi sora mea printre angajaţi. Acestea au fost cele două teme abordate, un dialog simplu, sunt foarte mulţumit că am avut ocazia să clarific şi sunt optimist că vom ajunge într-un termen, sper eu, scurt şi nu vom aştepta încă doi ani pentru a închide această poveste, pentru care am consumat enorm de multă energie şi eu şi colegii mei din USR PLUS”, a afirmat Barna.

El a precizat că inspectorii s-au declarat mulţumiţi că lucrurile sunt clare, menţionând că, procedural, interviul său era necesar.

 

Știre inițială

Vicepremierul Dan Barna a anunţat, joi, că a fost invitat la Departamentul pentru Lupta Antifraudă (DLAF) pentru a aduce clarificări în legăură cu activitatea cu fonduri europene pe care a derulat-o înainte de a intra în politică.

”Am spus în numeroase interviuri că sunt complet disponibil şi vreau să clarific orice chestiune legată de activitatea antreprenorială pe care am desfăşurat-o înainte de a intra în politică. În aceste zile solicitarea mea a dat roade şi am primit o invitaţie de la DLAF pentru, şi citez, «furnizarea informaţiilor pe care le deţineţi în legătură cu activitatea desfăşurată în cadrul proiectului» aflat în verificare. Era foarte bine dacă această invitaţie nu s-ar fi lăsat atât aşteptată – am solicitat chiar eu acest lucru încă din campania de la prezidenţiale din 2019, când s-au speculat din păcate enorm de multe neadevăruri în spaţiul public”, a scrispe facebook, Dan Barna.Acesta afirmă că speră ca lucrurile să se lămurească cât mai curând.

”Acum sper că odată cu această invitaţie, pe care o voi onora cu încredere, să se lămurească toate aspectele, iar verificarea începută în campania electorală să îşi încheie parcursul şi să scurteze drumul adevărului către lumină. Adevărul, onestitatea şi transparenţa au caracterizat întreaga mea carieră – în politică şi înainte – iar prezenţa mea la DLAF este exact garanţia că asta nu este un slogan, ci un crez”, a mai scris Barna.

Precipitaţii mixte, depuneri de polei şi intensificări ale vântului, până vineri seară

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele