Investiții mai mari după 9 luni din 2020 în economia României

1
- Reclama -

Investiții mai mari după 9 luni din 2020 în economia României. Sumele nete investite în economia naţională în primele nouă luni ale anului în curs au însumat 68,880 miliarde de lei, în creştere cu 0,7% comparativ cu perioada similară din 2019. Peste jumătate din bani au fost infuzați în sectorul construcţiilor noi, potrivit datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).

 

În trimestrul III din 2020, investiţiile nete realizate în economia naţională au însumat 27,195 miliarde de lei, în scădere cu 0,7%, comparativ cu trimestrul III din 2019.

INS precizează că în trimestrul III 2020 a fost consemnată o scădere la utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 10,2%. Creşteri s-au înregistrat la lucrări de construcţii noi, cu 4,9%, şi la alte cheltuieli, cu 3,9%.

În perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2020, comparativ cu perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2019, investiţiile nete realizate în economia naţională au crescut cu 0,7%. Creştere s-a înregistrat la lucrările de construcţii noi cu 6,4%. Scăderi s-au înregistrat la alte cheltuieli cu 13,8% şi la utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 3,0%.

- Reclama -

Vezi și Universitatea Bucureşti, prima în România pentru domeniul știinţelor sociale

INS menţionează că investiţiile nete reprezintă cheltuielile destinate creării de noi mijloace fixe, dezvoltării, modernizării şi reconstrucţiei celor existente, precum şi valoarea serviciilor legate de transferul de proprietate asupra mijloacelor fixe existente şi al terenurilor preluate cu plată de la alte unităţi sau de la populaţie (taxe notariale, comisioane, cheltuieli de transport, de manipulare etc.).

Vezi și Casoteca.ro – magazin

- Reclamă -

1 comentariu

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele