Copiii politicienilor sunt colegi de muncă în Ministere

0

Gabriel Marin Oprea, 23 de ani, fiul fostului ministru de interne Gabriel Oprea, alături de fiul cel mic al lui Anghel Iordănescu, Alexandru, reprezintă două personaje care figurează pe listele demnitarilor sau foștilor demnitari deveniți angajați ai Ministerul Agriculturii.
Conform Libertatea.ro, mezinul lui “Tata Puiu” nu are studii de specialitate și nici cea mai mică experiență în domeniu.

Este bine cunoscută relația de prietenie – și nu numai – dintre familiile Oprea și Iordănescu.

Ascensiunea în politică a lui Anghel Iordănescu, culminând cu intrarea sa în Parlamentul României, se leagă de numele lui Oprea și de partidul acestuia, UNPR. În același timp, pe vremea când era ministru al apărării, Gabriel Oprea i-a acordat o serie de grade lui Iordănescu, aceasta ajungând să fie în prezent numit general.

Citește și România, record la exportul de cereale la 4 luni din 2019: 716,4 milioane de euro

Cele două familii au împărțit afaceri comune și multă vreme același duplex, în cartierul bucureștean Drumul Sării. Între timp, Gabriel Oprea și-a închiriat partea de locuință unei grădinițe private. Petrec timp împreună, vacanțe și cea mai recentă similitudine: Gabriel Oprea și Anghel Iordănescu au băieții angajați la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Oprea junior, organizator evenimente în timpul Președinției României la Consiliul UE

G4media a dezvăluit, zilele trecute, că fiul fostului vicepremier Gabriel Oprea a fost angajat pe furiș, în lunile mai și iunie, la Ministerul Agriculturii. Această alegere a fost făcută de tatăl său ca metodă de reeducare, în speranța că tânărul Gabriel Marin, în vârstă 23 de ani, se va maturiza! La începutul anului, el mai încercase să se angajeze la același minister, dar după ce presa a relatat despre tentativa lui Marin Oprea, concursul a fost anulat, iar ulterior postul a fost blocat.

“În perioada 1 mai – 1 iulie 2019, domnul Gabriel Marin Oprea a fost angajat temporar al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, îndeplinind activități specifice privind organizarea de evenimente pe perioada asigurării de către România a Președinției Consiliului UE și implementarea strategiei de organizare comună a pieței, conform regulamentelor europene și cadrului legislativ național”, declară surse din minister.

Iordănescu junior, consilier la unitatea pentru pregătirea „consiliului Președinției UE”

Alexandru Iordănescu a ocupat un post de „consilier afaceri europene la Unitatea pentru pregătirea Consiliului Președinției UE”, încă din septembrie 2018. Admiterea a fost făcută în baza unui concurs desfășurat în două etape, probă scrisă și probă orală.

„Munca” merge mai departe

Cu două luni înainte ca România să încheie mandatul la Președinția rotativă a Consiliului UE – moment în care departamentul înființat exact pentru această perioadă nu-și mai justifica existența -, la Ministerul Agriculturii are loc un nou concurs de recrutare: pentru un post de consilier debutant la Autoritatea Competentă pentru Acreditarea Agențiilor de Plăți. Alexandru Iordănescu se înscrie, trece de proba scrisă cu 65 de puncte, rămâne în cursă alături de o contracandidată, dar pe care o surclasează la interviu.
Rezultatele au fost afișate pe 2 iulie, la sediul Ministerului Agriculturii. Până în acest moment, Alexandru Iordănescu nu a depus, conform legii privind integritatea în exercitarea funcțiilor publice, o declarație de avere.

Sursa: Libertatea.ro

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele