Corina Crețu și Ponta acuză ”PSDragnea” că minte

0

Victor Ponta l-a atacat din nou pe Dragnea, la lansarea candidaţilor formațiunii pe care o conduce pentru Parlamentul European. Niciun lider politic adevărat nu-şi ia echipa cu el la tribunal a spus Ponta. El le-a promis membrilor Pro România că niciodată nu va fi pentru ei o povară, o ruşine şi o jenă.

„Niciun lider politic nu-şi târăşte partidul şi echipa pentru problemele personale. Niciun lider politic adevărat nu-şi ia echipa cu el la tribunal”, a declarat Victor Ponta, adăugând: „Niciodată nu voi fi pentru dumneavostră o povară, o ruşine şi o jenă, nu o să vă iau niciodată să mă apăraţi pentru problemele mele personale”, potrivit News.ro.

„Nu am văzut niciodată ca în 2019 mai multă corupţie instituţionalizată. Acum se fură cu ordonanţa de urgenţă, se fură cu hotărârea de guvern şi se fură fără frică pentru că cei care o fac ştiu că o să vină o ordonanţă, o să vină Curtea Constituţională, o să rezlove cineva”, a spus fostul premier.

Citește și Un SUV de 40 de mii de euro: BMW, Mitsubishi sau Mazda

Ponta a subliniat că dacă la referendum, pe 26 mai, va fi întrebat dacă e de acord ca oamenii politici condamnaţi să nu mai ocupe o funcţie publică va vota „pentru”. El a adăugat că va vota şi pentru ca legile din justiţie să nu mai fie schimbate prin ordonanţe de urgenţă.

„Dacă tot întreabă domnul Iohannis – pe bună dreptate – poporul dacă e de acord să nu mai dăm ordonanţe pe domeniul justiţiei, în acelaşi timp trebuie să întrebe poporul şi să votăm da să nu se mai dea ordonanţe în domeniul fiscalităţii”, a spus el.

Ponta a adăugat că oamenii de afaceri din România nu trebuie să se mai teamă că între Crăciun şi Revelion se schimbă legile şi să constate peste noapte că au de plătit noi taxe.

Crețu: ”proiecte importante nu au fost depuse”

Comisarul european Corina Creţu, candidat pe lista Pro România pentru Parlamentul European, spune că în fiecare ţară din UE pentru un euro alocat din bani europeni sunt proiecte de trei euro, în timp ce România are bani necheltuiţi şi nu are proiecte. Ea a adăugat că îşi încheie mandatul la Comisia Europeană cu regretul că proiecte importante nu au fost depuse pentru a fi realizate din fonduri europene.

„Îmi pare rău că se minte cu neruşinare şi se spune că eu şi noi, la Comisia Europeană, blocăm proiecte pe care nu le avem” a spus Creţu sâmbătă, la lansarea candidaţilor Pro România pentru alegerile europarlamentare 2019, referindu-se la proiecte de infrastructură cum ar fi Autostrada Unirii din Moldova.

Citește și Scrisoarea Corinei Creţu către Dăncilă: Clarificaţi situaţia celor trei spitale regionale

„Rămân cu regretul că îmi închei acest mandat (…) că nu am avut posibilitaea să semnez proiecte care cu adevărat ar lega Republica Moldova de România, care ar lega sudul şi nordul ţării, că nu au fost depuse proiectele pentru spitalele regionale văzând tot acest dezastru, toate aceste posibilităţi şi şanse pierdute, ne-am dat cu toţii seama că acest partid este deturnat de către actuala conducere, un partid care nu mai are nicio legătură cu dorinţele electoratului său, nu mai e nimeni care să se preocupe azi de şcoli, de spitale, de soarta satului românesc. Satul românesc nu înseamnă numai subvenţii pentru agricultură. Nu se poate să le spui primarilor că UE nu primeşte proiecte pentru comunităţi mai mici de 2000 de locuitori. Nu e adevărat. Din contră”, a spus Corina Creţu.

Ea a adăugat căn în opinia san alegerile din 26 mai nu sunt între partide ideologice, ci între proeuropeni şi antieuropeni, ea spunând că există riscul creării unei noi Cortine de fier din cauza curentului antieuropean.

Corina Creţu a mai spus că Europa nu trebuie făcută „ţap ispăşitor” de către politicienii de la Bucureşti.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele