Coronavirus COVID 19 în analiza unui virusolog din Coreea de Sud. Cum se transmite, cum ne ferim!

0
infectii

Coreea de Sud este una dintre puținele țări care își recuperează pacienții de coronavirus COVID 19. Statisticile arată un număr enorm de vindecări și foarte puțini pacienți morți:

 

South Korea9,786 – infectați5,408 – vindecați162 morți

 

Kim Woo-Jium, specialist de la Spitalul Universitar Guro din Seul spune că atunci când tuşim sau strănutăm expulzăm picături. Practic, scuipăm. Trebuie să fie mai mari de 5 microni pentru a fi considerate picături, iar o singură picătură conţine multe virusuri. Mă refer la cele provenite de la o persoană infectată. Pentru că picăturile sunt mai mari de 5 microni, acestea urmează o traiectorie curbă, ca un curcubeu, şi aterizează de regulă la o distanţă între 1 metru şi 2 metri. În acel moment, virusul te poate infecta prin ochi, nas sau gură.

Reuters: coronavirus COVID 19 în timp real

Cu aerul este o chestiune uşor diferită. Aşadar, principala cale de transmitere este prin picături.
Un purificator ca acesta Purificator Sharp este o soluție pentru casa sau camera în care se află mai mulți oameni.

A doua rută… Atunci când strănutăm sau ne curge nasul, avem tendinţa să ne ştergem nasul cu mâna, nu? O facem fără să ne gândim. Iar virusul ajunge pe mână. Apoi vin şi vă strâng mâna. V-am transmis virusul prin contact direct. Aceasta este a doua cale.

Apoi, a treia, este prin contact indirect. Atunci când un pacient strănută sau tuşeşte, picăturile ajung şi pe suprafeţele din jur, pe masă, pe clanţa uşii, pe tastatură…

Cât trăiește un coronavirus

Virusul poate supravieţui acolo de la câteva ore până la mai mult de 3 sau 4 zile.

Pe hârtie, poate o zi. Depinde de temperatură şi umiditate.

Pe o masă, poate să supravieţuiacă chiar şi 5-7 zile. Deci când atingi suprafaţa după câteva ore, virusul de pe mâna ta încă este activ. Închipuie-ţi ce se întâmplă dacă îţi atingi apoi faţa.

Și prin aer, în spații închise

Adunările în spaţii închise din biserici, din birourile de call center şi orice altă zonă aglomerată închisă, în care oamenii vorbesc tare sau mănâncă, sunt riscante. Singura soluție atunci când este imposibil să lucrăm de acasă, este un sistem de purificare a aerului. Ca acesta: SHARP KC-G50EUH, pentru grădinițe, săli de clasă, birouri de până la 38mp

Afară, pe cărările din parc, care sunt spaţii deschise, transmiterea pe această cale este improbabilă.

 

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele