Coronavirus în Italia, elevi români reîntorși în grabă

0
infectii

În Italia au fost confirmate 132 de cazuri de infectări cu noul coronavirus, a anunţat duminică, într-un nou bilanţ, şeful Protecţiei Civile, Angelo Borrelli, amintind că epidemia a făcut doi morţi în această ţară, informează AFP.

 

Potrivit bilanţului prezentat de Borrelli, cazurile, care includ două decese survenite în intervalul vineri-sâmbătă, sunt în număr de 89 în Lombardia (în regiunea Milano), 25 în Veneto (în zona Veneţia), 9 în Emilia-Romagna (în jurul Bologna), 6 în Piemont (Torino), la care se adaugă 3 în regiunea Roma (Lazio), care sunt infecţii contractate în afara Italiei.

Şeful protecţiei civile a adăugat că în ultimele zile au fost efectuate peste 3.000 de teste de depistare a Covid-19 şi cel puţin o parte dintre rezultatele acestora sunt aşteptate în ”cursul după-amiezii” de duminică.

Borrelli a subliniat că, pentru moment, ”structurile sanitare nu au reuşit să identifice pacientul zero”, cela care a declanşat epidemia în Italia.

Prin urmare, ”este dificil de prevăzut amploarea contagiunii (epidemiei)”, a precizat acesta, adăugând că ”singura măsură valabilă care poate fi adoptată este închiderea teritoriilor” afectate.

Guvernul italian a plasat în carantină sâmbătă seară două zone din Lombardia (în jurul oraşului Codogno) şi Veneţia, precum şi o localitate din apropiere de Padova pentru a încerca să ţină sub control această epidemie de Covid-19, fără precedent în Europa.

Şeful protecţiei civile a adăugat că mii de paturi sunt pregătite în structuri militare sau hoteliere pentru a primi eventualele persoane plasate în carantină sau bolnave.

Elevi români reintorși în grabă din Italia

Zeci de elevi şi profesori de la un liceu din Alba Iulia, plecaţi de câteva zile în Italia, în regiunea Veneto, unde au fost înregistrate cazuri de infectare cu coronavirus, vor fi plasaţi în carantină pentru 14 zile după ce vor ajunge în ţară, cel mai probabil duminică seara, a declarat prefectul de Alba, Nicolae Albu.

Prefectul a explicat că, iniţial, se intenţiona izolarea la domiciliu a fiecăruia dintre excursionişti, ei neprezentând simptome. Însă, ulterior, în condiţiile în care revin dintr-o zonă de risc, s-a decis plasarea tuturor într-un singur spaţiu, care, deocamdată, nu a fost identificat.

„Sunt la Prefectură. Împreună cu doamna director de la Tineret şi Sport, căutăm o soluţie”, a spus Nicolae Albu. Acesta a dat asigurări că, până la sosirea copiilor şi profesorilor în Alba Iulia, va fi identificat şi locul în care vor fi plasaţi în carantină, posibil o tabără.

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele