Coronavirus. Rugăciuni speciale și noi măsuri stricte de protecție în biserici

0

Reguli noi şi măsuri de protecţie sunt aplicate inclusiv în biserici. Şi preoţii, dar şi credincioşii trebuie să le respecte pentru a limita răspândirea noului coronavirus. Bisericile ortodoxe rămân deschise în toate zilele săptămânii, slujbele se pot muta în aer liber iar credincioşii trebuie să aibă un loc pentru igienizarea mâinilor. Preoţii catolici au o rugăciune specială pentru epidemia de coronavirus şi reamintesc tuturor credincioşilor să respecte regulile de igienă.

Patriarhia Română a cerut tuturor bisericilor și manăstirilor să afișeze la intrarea lăcașelor de cult, recomandările Ministerului Sănătății pentru prevenirea îmbolnăvirii cu noul Coronavirus. Trebuie şi să asigure un spațiu unde credincioșii își pot igieniza mâinile.

Pentru a avita aglomerarea credincioșilor în spațiul de cult, Patriarhia Română le-a recomandat preoților să folosească difuzoarele exterioare, să oficieze slujbele în aer liber, lângă lacașurile de cult sau, acolo unde există, în altarele de vară.

Bisericile vor rămâne deschise pe tot parcursul săptămânii. Astfel, credincioşii se pot ruga oricând şi va putea fi evitată aglomeraţia din zilele slujbelor mari, sâmbăta şi duminică.

Sunt rugăciuni speciale pe care Biserica Catolică le-a adaptat vremurilor în care trăim. Credincioșii îi cer astfel lui Dumnezeu să îi ferească de virus sau să îi vindece în cazul în care s-au infectat.

Pe lângă rugăciune, la fel de importante sunt și măsurile de protecție pe care le anunță inclusiv preoții.

Regulile anunțate de cele două biserici tradiționale sunt valabile pe întreaga perioadă în care în ţară sunt impuse restricţii care să limiteze epidemia de coronavirus.

Citește și Biserica Ortodoxa greacă ignoră riscul contaminării cu coronavirus

Lăsaţi un mesaj

Te rugăm să adaugi un comentariu
Vă rugăm să completaţi numele